As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
@ RazvanCr
Permisul dvs. a fost anulat ca urmare a condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev de art.87 al.1 din Oug.195/2002.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( art.116 al. 1 lit b) din Oug.195/2002).
Buna, as avea o intrebare, eu am fost prins baut la volan (ma intorceam de la un chef) anu trecut in 18 aprilie 2011 de catre un echipaj de la ordine publica dupa ce am frecat o bordura (eram langa masina motoru oprit), au sunat ei la un echipaj de la rutiera care a venit (eu tot langa masina eram nu la volan) si m-a pus sa suflu in etilotest (0.83) si m-a dus la spital pentru probele toxicologice (nu am facut scandal am mers ca mielu). De atunci nu am mai primit nici un raspuns nimic, am fost sa ma interesez mi-au spus sa merg sa-mi platesc analizele ca nu are statu bani... m-am interesat si la parchet, un mi-au spus ca dosaru meu ii la politie in curs de cercetare. Mi-am luat un avocat care mi-a sugerat sa mai astept, sa nu le platesc ca daca le platesc o sa fiu condamnat pt alcool si permis anulat 1 an cu suspendare etc. Avocatul le-a trimis scrisori sa-mi raspunda de ce imi retin abuziv permisu fara sa-mi zica nimic de atata timp, trebuia sa primesc raspuns in 30 de zile de la confirmarea de primire, n-am primit nici un rapsuns de la ei si acuma mi-a spus sa ii dam in judecata IPJ-ul...vreau sa-mi spuna cineva care a mai fost in situatie similara sau un avocat care ar fi sansele si cam cat ar dura....multumesc !
Salut,pe 16 decembrie 2011 am fost oprit de un echipaj al politiei judetene Prahova si am fost testat cu aparatul etilotest din care a rezultat o alcoolemie de 0,54 la ora 20:00 iar la ora 20:30 mi a fost recoltata prima proba de sange,in martie 2012 mi au venit rezultatele probelor de sange 0,95 prima respectiv 0,80 a doua, am cerut o recalculare a alcoolemiei specificand faptul ca am consumat 4 beri timisoreana intre orele 13:00-16:00.Credeti ca as putea obtine un rezultat favorabil la recalculare?sau daca nu un NUP la procuror mentionez ca sunt student am condus doar 300m si asta pentru ca am fost nevoit sa ajung acasa din motive personale ii se facuse rau mamei mele,iar in legatura cu recalcularea am 1,80 inaltime si 94 kg si ar mai fi o intrebare in cam cat timp vine ?
la ce ai declarat la recalculare o sa se considere ca erai in ,,scadere,,cand ai fost prins,si daca spui ca au trecut 30 min pana au fost recoltate probele,tinand cont ca factorul de difuzie este cam o,15-0,20 pe ora,o sa iasa undeva la 1-1,05 la mie!acum cu chestia cu procurorul sunt cam putine sanse ,asta e meseria lor sa acuze...recalcularea,daca a fost platita de tine,poate dura intre 2 si 6 luni!
convict, asa am patit si eu cam ca tine, o.47 in aer, 0,95 in sange am condus 100 - 200 de metri si eram student ceea ce se pare ca a contat pentru procuror care mi`a respins
recalcularea si mi`a dat NUP. oricum chiar si asa toate procedurile au durat exact 1 an, de anul trecut din aprilie pana acum. Poate rezolvi si tu la fel, bafta!
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)