avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
flaviu09 a scris:

Eu sunt din Cluj-Napoca si am fost prins baut la volan aici in oras. Eu am fost oprit in oct 2010 de catre politie si culmea ca atunci cand mi s-au recoltat probele de sange tot cu spirt mi-a fost dezinfectata zona mainii de unde mi-a luat sange.
Anul trecut in septembrie avocatul mi-a spus ca putem merge la cercetari la domnul ce se ocupa de dosarul meu sa dam o declaratie pentru recalculare, am dat declaratia, am schimbat la declaratia asta fata de cea initiala(cand am fost oprit) cantitatea de alcool desi cam nu trebuia iar acum in timp ce va scriu inca astept un raspuns, orice si cam nimic.
Nu mi-a spus nici avocatul nici politaiul care m-a oprit nici cel de la cercetari ca trebuie platite si recoltatul probelor de sange. Am platit doar recalcularea.
Stau si ma intreb cat poate dura o solutionare de dosar pt alcool ca am auzit 2 cazuri diferite:
1) cineva din care a comis-o in ceva comuna/sat din jud Salaj la care a durat 8 luni de cand a fost prins pana a primit sentinta si i-a fost anulat permisul numai ca recalcularea s-a facut in defavoarea lui si nu a platit-o patitul ci statul roman
2) altcineva care a fost prins in cluj si abia dupa 2 ani si jumatate aprox a fost in audienta la procuror in timpul acesta si el facuse recalcularea

Si eu am un dosar ce se afla la Politia Rutiera din Cluj-Napoca. Mentionez faptul ca in momentul in care s-a petrecut fapta ma aflam pe raza unei comune din jud. Cluj si ca politistii postului de politie a respectivei comune mi-au intocmit dosarul penal. Chiar daca mesajul meu o sa fie ceva mai lung, o sa incerc sa va povestesc cronologic prin ce am trecut si prin ce inca mai trec.

- in mai 2010 s-a petrecut fapta. 1,14 in aerul expirat.
- in urmatoarele trei luni am incercat sa aflu detalii legate de dosar insa cei de la politie habar nu aveau unde se afla dosarul meu. Tot ce imi spuneau era ca o sa fiu contactat telefonic. Deja aveam vagi sperante si banuieli ca dosarul meu s-a ratacit pe undeva.:hm:
- in octombrie 2010 nu am reusit sa aflu vreo informatie, mai mult, domnul politist caruia i-am solicitat informatii mi-a spus ca oricum nu imi poate divulga rezultatele analizelor de la IML deoarece acestea sunt secrete si nu imi pot fi divulgate fara consimtamantul procurorului. De atunci am început sa observ incompetenta de care dau dovada cei de acolo. Am aflat ulterior ca nicaieri in Romania rezultatele analizelor se pot tine secret.
- in luna ianuarie doar mi s-a confirmat ca dosarul se afla la SPR Cluj. Nu si ce politist se ocupa de el. Pentru a afla acest lucru am fost trimis la postul de politie din mai sus mentionata comuna (care mi-a intocmit dosarul) pentru a cere numarul de corespondenta cu care a fost trimis dosarul la parchet :stunned: . Celor de la respectivul post de politie pur si simplu nu le venea a crede ce mi se intampla. Seful de post a chemat pe toti politistii ce se aflau in sectie in acel moment si carora le-am povestit cum am fost trimis acolo. Toti au ramas cu gura cascata. Nimeni nu mai venise pana atunci sa ceara numarul de corespondenta. Inainte de a merge la postul de politie am facut si o vizita pe la IML deoarece am fost trimis acolo pentru a afla rezultatele analizelor. Bineinteles ca cei de acolo nu m-au putut ajuta atata timp cat buletinul de analiza toxicologica era trimis la SPR. In cele din urma am reusit sa aflu doar numarul dosarului cu ajutorul celor de la parchet.
- februarie 2011: am facut alte trei vizite la SPR unde am fost tinut pe la usi fara a rezolva ceva. Mentionez faptul ca eu nu locuiesc in jud. Cluj. Ci undeva la 300 km departare. Deci toate aceste drumuri au fost facute degeaba pe timpul si pe banii mei fara ca cei de la politie sa ma bage macar in seama. Intr-un final, la a patra vizita am reusit sa aflu numele politistului la care se afla dosarul meu. Totodată m-i s-a dat un numar de telefon si promisiunea ca in cel mai scut timp o sa fiu contactat. Bineinteles ca nu s-a intamplat asa.
- iulie 2011: am reusit sa ma intalnesc cu domnul politist, care mi-a comunicat rezultatele analizelor (1,95 respectiv 1,85) si faptul ca va face toate demersurile pentru a trimite dosarul catre departamentul de cercetari penale si ca in maxim doua luni o sa fiu contatctat. Am uitat sa va spun ca dosarul meu se afla aruncat pe un calorifer printre niste hartii. Excelenta organizare.
- ianuarie 2012 nefiind contactat de nimeni, am mai facut o vizita la SPR unde m-i s-a confirmat ca dosarul fusese trimis la cercetari penale si ca o sa am de asteptat mult si bine pana cand dosarul meu va ajunge in instanta deoarece la data respectiva ei inca mai aveau de lucrat la dosare din 2007, prioritate avand dosarele intocmite pentru infractiuni mai grave (gen omor din culpa, vatamare corporala din culpa, arestati preventiv). Deci mi s-a dat de inteles faptul ca era mai bine daca omoram si eu pe cineva sau macar rupeam cuiva vreun picior.
De atunci pur si simplu am renuntat. Sunt constient ca dupa calculele mele voi mai avea permis abia prin 2016. Dar problema cea mai mare nu o constituie permisul ci fapul ca eu doresc sa ma stabilesc in alta tara, unde mi-am gasit un serviciu foarte bun dar nu pot face acest lucru pana cand nu se va rezolva aceasta problema. Daca voi pleca in strainatate nu voi mai putea sa ma intorc cand au chef cei de la politie sa ma cheme pentru audieri si ulterior pentru proces.
Am vorbit cu un avocat care mi-a spus ca deocamdata nu are rost sa cheltui banii pe serviciile unui aparator deoarece acesta nu poate interveni in nici un fel in acest stadiu al dosarului. Nu are nici o putere pentru a-mi urgenta trimiterea dosarului catre procuror. Mi-a spus ca ar fi recomandat sa angajez un avocat abia dupa ce incep audierile de la cercetari penale, de la procuror, si pana cand se termina procesul. Pana atunci….

Cei care mai aveti dosare la SPR Cluj lasati-mi un mesaj privat cu adresa de email.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Stiggy, utilizator
O sa spun si eu ce am patit in speranta ca voi primi si eu niste raspunsuri...ca sa stiu si eu cam ce mi se poate intampla...si daca sa.l cred sau nu pe avocatul care mi l.am luat. Acum o luna jumatate (mai exact in a doua zi de paste)..am baut seara la un prieten aprox 3 beri si 1 pahar de wisky cu cola in intervalul 22.00-00.30...apoi nu am mai baut nimic si am si dormit aprox o ora jumate...la ora 5 dimineata m.am suit in masina si nici dupa 5 metrii am fost oprit de catre un echipaj de politie..aveam de mers aprox 400 de metrii pana acasa..deci nici 5 min de mers pe jos...dar am zis ca nu e nimeni la ora aia si plus ca ma trezisem...nu eram beat ...la etilotest mi.a iesit 0.47 iar la sange mi.a iesit f.mult...1.10 la prima si 0.9 la a doua..nu inteleg de ce atat de mult..probabil ca a fost si din cauza ca nu mancasem si eram si obosit..in fine..ideea e ca nu beau..o singura data am baut si m.am urcat la volan si atunci s.a intamplat sa ma prinda...si langa casa. Am permisul de 5 ani de zile si nici nu am antecedente penale.Am consultat imediat un avocat cu toate ca politistul care mi.a intocmit dosarul mi.a spus sa nu.mi iau deoarece avocatul nu are ce sa faca si cheltui si bani degeaba.Se pare ca nu a fost chiar asa..mie avocatul mi.a spus ca din cauza ca aveam de mers f.putin pana acasa sunt sanse mari sa ma scoata cu amenda administrativa ..l.a luat pe prietenul meu la politie (cel cu care bausem) sa declare ca intradevar am baut la el...ca vroiam sa merg acasa si ca aveam de mers doar vreo 400 de metrii.Acum o sapatamana am fost chemat la politie impreuna cu avocatul ptr audiere iar mai tarziu cu cateva ore am si fost la parchet in fata unui procuror ptr a.mi prezenta dosarul si sa.mi recunosc vinovatia..Nu stiu ce o sa se intample dar incerc sa fiu optimist..acum trebuie doar sa astept...totul depinde de procuror daca ma trimite sau nu in instanta. Cel mai rau e cand trebuie sa astepti si nu stii cat..astept si eu niste pareri de la alti utilizatori care au cunostinte in cauza:)
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
raptile, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
penru ghermamihi...faptul ca nu ai stiut ca esti obligat sa te prezinti la recoltarea probelor de sange nu te absolva de vina.....tocmai ai comis o infractiune de care cu parere de rau ai sa te alegi cu o pedeapsa de minim 2 ani probabil cu suspendare,permis anulat,etc.!daca mergeai la sange mai aveai o sansa in apararea ta....ideea e ca acel 0.50 in aer nici nu mai conteaza foarte mult ptr ca ai sa fi judecat pentru refuz de probe,asa ca inarmeaza-te cu rabdare, pune un avocat bun si spera la un judecator care sa aplice pedeapsa minima....!

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)