avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
tie a;ex tia venit de la iml chestia aia? adik: putea avea dar nu are sau cum?revin si eu cu intrebarea: stie cineva concret cum sa formulez o cerere la proc ca pana la solutionarea cazului sa imi dea dovada de circulatie?
pentru expert ... cerere de eliberare a unei dovezi poti face sar nu se v-a aproba stiu sigur asta , pe de alta parte poti face o cerere daca esti convins ca dosarul este la parchet , eu baanuiesc ca daca nu ai platit recalcularea este in continuare la politie pana fac rost de fonduri sa ati achite taxa respectiva , din experietnta eu ati zic sa te interesezi unde este la parchet sau politie iar daca este la pol mergi si plateste taxa de racalculare , scopul tau est sa ati obtii permisul cat mai repede pana nu se solutioneaza cazul nu o sa poti face mai nimic, chiar si in varianta unei condamnari cu suspendare astepti s treaca anul si dai din nou de permis , uite majoritatea spuneau ca dureaza toate analizele cateva luni , eu in 2 luni si jumatate deja dosar a plecat la parchet cu tot cu recalculare dar cine dadea 2 telefoane pe zii la iml??? si la politie impreuna cu avocat o data pe saptamana Succes maxim ati urez:) si recalcularea da vine cum am zis mai sus , ca respectivul putea avea o concentratie teoretica la momentul evenimentului cuprinsa intre si intre dar la mine s-au facut pe baza probelor de sange avand in vedere factorul de difuzie , pentru ca din declaratia de alcool reiesea o valoare la cel mai inalt nivel sitat intre 0,25--0,35 ceea ce nu se colabora cu rezultatul sangelui de 0,70 si au specificat ca cel mai probabil nu a fost declara tot consumul de alcool, TOTAL NEADEVARAT , eu chiar am fost sincer dar ma rog concentratia in grame de alcool ingerat erea de 17 grame si nu se putea ajunge la alcoolemia asta dar uite ca mai sunt si erori eu atat am baut toata ziua aprozimativ cu 25 30 de minute inainte de oprire , si inca ceva mai se specifica ca din calculul retroactiv al alcoolemiei nu se poate preciza o valoare fixa si din acest motiv nu poate aveea caracter probator din pct de vedere medicolegal , deci toata treaba cu recalcularea din pct m de vedere este sa ati ia baniii si sa vada ce alcoolemie TEORETICA AI FII PUTUT AVEA , in fine fara ia nu se poate finaliza cazul daca politistul o cere , sper sa fii fost destul de explicit SUCES ATI UREZ
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
alex_tibi, utilizator
mersi alex.ieri am platit si eu recalc si mi s-a zis ca iese miercurea viitoare.am dus si chitanta la pol.asa ca.........astept acum rezultatul.
foarte bine ai facut o sa dureze mai putin un raspuns final pt ca asta ne intereseaaza pe toti in definitiv si o rezolutie favorabila, chiar legat de dovada avand in vedere ca probele mele sunt in aria contraventionala , as putea obtine drept de cirulatie pana la finalizarea cercetarilor???? oricum altceva de amenda administrativa eu nu cred ca risc , probe sange in aria contraventionala , iar recalculare intre limite 0,75--0,85 alte pareri ?? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
alex_tibi, utilizator
si inca ceva spun ca vei scapa din urmatoarea argumentatie ,, ca pentru a se obtine o condamnare sunt nevoie ca toate probele sa fie in defavoarea inculpatului , iar pentru a se obtine o achiatare este nevoie de unul singur sa lipseasca sau sa fie incert ,, asta este politica penala iar calculul retroactiv da valori teoretice aproximative ,,incert,, adica eu cred ca dosarul tau nu va trece de parchet , aici cer sfaturi sa fac o medie intre condamnari si achiatari sau amenzi in functie de probele de sange ... Spor la treaba

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)