As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
revin si eu pe scurt.1 proba 0.75 a 2 a 0.60 . ieri a venit recalc cu 1.20 si imi zice politista ca trebuie sa imi ia iar o declaratie ceea ce am refuzat momentan ca nu stiu despre ce vrea sa declar.la recalc scrie ca citez apare o neconcordanta intre ce am declarat prima oara si cat am baut dar S-AR putea sa aiba 1.20 in momentul accidentului.deci intrebarea cruciala este daca stie cineva concret cam ce fel de declaratie mai vrea aia de se ocupa de osar la cercetari penale si cam ce ar trebui sa declar eu.se pare ca recalcularea nu are valoare probatorie in instanta pt ca este aproximativa.deci cam ce mi s-ar putea intampla.
da sa te scot din impas sis a fiu destul de explicit ca sa intelegi , in primul rand esti mai ghinionist ca mine, din declaratia ta de consum rezultatul probabil nu se corela cu valori teoretice ca ar fii putu fii la momentul opririi sau cel putin nu atingeai cea mai inalta valoare adica cea de 0,75 banuiesc ca pe o noua declaratie o sa se ceara o contra expertiza , adica o noua recalculare deoarece sa intelegi la mometul opririi ai avut o anumita concentratie pe etilotest, ti sau recaltat probe depa 2 ore ia din declaratia de consum rezultatul recalcularrii nu se colaboareaza cu probele de sange in functie de ultima gura de alcool ingerat si timpul tracut, adica prin regula de 3 simpla avand in vedere factorul de difuzie adica 0,15 0 , 20 pe ora inscadere cum au fost probele de sange se poate deduce ca la momentul opririi aveai cel putin 1,05 si mai banuiesc si nu cred ca ma insel ca acest calcul al tau a fost facut pe probele initiale de sange avand in vedere acest factor de difuzie, declaratia ta nu a fost luata in consideratie si deasta vrea una noua, oricum daca a iesit 1,20 la momentul opririi, ai sanse foarte mari de a ajunge in instanta , am vazut cazuri pe care i-au trimis dar uni au luat pedeapsa altii achitari , ai cam jumate jumate sanse de castig!!!serios eu cred ca ai nevoie de un avocat , si eu miam luat cu probele mult mai mici le stii 0,70 0,55 recalculare intre 0,75 si 0,85 la mine se bazeaza pe un dubio pro reo , fapt care la tine numai este numai ca acest calcul teoretic daca este destul de mare ati poate face probleme , de unde esti? ati dau eu un aavocat bun si ieftin asa te pot ajuta Salut
si mai cred urmatoarea chestie , mai gresim si noi ca na, da ar trebuii sa-i intruiasca pe politisti astia sa recolteze probe la fata locului pentru a ne scutii de toate probele si contrabrobele astea , sa fim seriosi ce variabile? ce schite? ati calculeaza ei viata cum vor.. nu sunt nici eu deacord cu alcoolul la volan m-am reabilitat singur dar nici chiar asa stai si astepti ,astepti si tot astepti si pana la urma nu stie nimeni din pct meu de vedere cat aveai tu fix cand a scos ala bastonu pe geam, sa fim seriosi ,trebuie sa ducem bani la buget , asta este gresim platim.....................
o sa umplu forumul d posturi sper sa nu fie sterse de administratori, expetule ia avocat!!!! eu uite daca cineva in cazul meu ami poate spune cat am avut , nu stie nimeni nici eu nici politisti nici medicii chiar , acum vreau sa stiu daca am facut infractiune sau contraventie conform legii si daca cineva ami poate dovedii ca am avut 0,81 accept orice fel de consecinta!!!! recalculare sau nu trebuie sa le facem e banii nstri
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)