avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Salut, am si eu o intrebare cine ma poate ajuta. Dupa ce mi-a venit recalcularea sub limita, dupa cam 2 luni mi-a venit acasa scoaterea de sub urmarire penala. Eu sunt plecat din tara, iar tatal meu a intrebat la politie ce urmeaza, si i s-a zis ca trebuie sa ma duc eu. Nu era normal sa imi vina amenda, dupa care sa pot in sfarsit sa conduc? Pt ce ar mai trebui sa merg eu personal?
da este normal sa v-a prezentati dv-stra personal cu buletinul sa va ridicati permisul de conducere , legat de amenda banuiesc ca a venit administrativa, spune-mi si mie te rog cat ai avut in sange si cat la recalculare, Multumesc
Multumesc, am inteles deci asta este procedura. Permisul este la mine oricum, pt ca am permis de Anglia si nu l-am dat. Dar am stat 1 an si 2 luni fara sa intru in proces, nici nu imi imaginez cat mai dura daca intram si in proces. Nici nu mai stiu cifrele exacte, am avut 1 in snage, si la recalculare in jur de 0.5 - 0.6.
Laur59 a scris:

Permisul este la mine oricum, pt ca am permis de Anglia si nu l-am dat. (...) Nici nu mai stiu cifrele exacte, am avut 1 in snage, si la recalculare in jur de 0.5 - 0.6.

permisul nu l-ati dat ptr ca nu il aveati asupra dvs. sau nu ati vrut sa il dati la control?
de regula permisul este retinut de catre politie in momentul deschiderii dosarului penal sau se pune in vedere obligatia de predare a permisului intr-un termen anume.

daca fapta nu s-a incadrat la infractiune urmare hotararii procurorului de SUP fapta a devenit contraventie si se sanctioneaza cu suspendarea permisului de conducere pentru 90 zile plus amenda.

atentie, daca permisul este emis de catre o autoritate straina iar fapta a fost savarsita pe teritoriul Romaniei, decizia de sanctionare se va comunica si autoritatii emitente, adica in Anglia, autoritate care probabil va lua masurile in conformitate cu codul rutier englez.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
cyan, moderator
nu il aveam la mine, nu am avut nici o intentie sa nu il dau, si dupa aceea a trecut timpul, nu am primit acasa nimic si doar nu trebuia sa ma duc eu sa-i rog cu el, pur si simplu a ramas la mine. Este emis in Romania, eu doar l-am schimbat in Anglia, dar intentionez sa-l schimb din nou in Romania. Sa inteleg ca dupa ce platesc amenda mai am 3 luni permisul suspendat? nu se considera ca au trecut deja cele 3 luni? am inteles gresit ca doar in cazul anulatii se considera din momentul deciziei? multumesc

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)