avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
iulian1986 a scris:

Cititi cu atentie aici !!! Deoarece nu a contestat alcoolemia stabilită în urma acesteitestări, inculpatului nu i s-au mai recoltat probe biologice în vederea stabiliriialcoolemiei, fiind astfel trimis în judecată numai pe baza probei de testare cuetilotestul, avându-se în vedere că rezultatul de 0,65 mg/l alcool pur înaerul expirat, depăşeşte limita de 0,40 mg/litru, limită de la care fapta esteconsiderată infracţiune, potrivit prevederilor art.79 alin.1 din O.U.G.nr.195/2002.

@iulian1986, nu stiu de unde ai preluat aceasta hotarare (probabil de pe goagal), in orice caz se face referire la OUG 195 din 2002 neactualizata.

De la publicare in 2002 si pana in prezent (2012), OUG 195 a fost modificata si completata prin OUG 63/2006 si OUG 69/2007.

Conform OUG 195/2002 republicata (in vigoare), consumul de bauturi alcoolice este considerat infractiune sau contraventie la alte articole decat art. 79 din hotararea prezentata.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Art.102. - (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
Da corect acum nu te absorbi de vina daca nu stii ca trebuie sa dai probe biologice, au fost destule cazuri , cand sa testat concentratia din aerul expirat , dupa care nu s-a mai juns la spital , fapt ce a condus la dosar penal, dar ce credeti nu pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, pentru refuz de probe biologica care se pedepseste de la 2 la 7 ani...........Deci indeferent de postura in care v-a aflati nu refuzati probele de sange , iar daca se comunica ca numai este nevoie de catre organe , nici astia nu prea stiu bine , aveti peste 0,40 in etilotest , OBLIGAT LA SANGE,,, pedeapsa v-a fii mai mica ....
Expertule , de cand ai dosarul la parchet te-ai interesat de el?? trebuie sa ne luam rezolutiiile in viitorul apropiat sper , am o luna de cand eeste la parchet , la tine??? Teau chemat ceva??
Am vorbit si eu ieri cu politista de la rutiera care ma oprit. Zicea ca acum colegul ei Cepistu (ce o fi insemnand asta) e in concediu 2 saptamani , si cand vine din concediu o sa ma sune sa mai dau o declaratie la politie ( ar fi de indicat sa vina si martori mi-a spus ) , apoi o sa ma citeze la procuror si acolo sa ma duc impreuna cu avocatul mi-a recomandat. Am intrebat-o ca daca tot se ocupa de cazuri dinastea daca la alcoolemia mea se ajunge in instanta , si a spus ca nu, parca mi-a mai dat sperante dar tot nu ma iau dupa gura ei . In total a zis ca o sa mai dureze vreo 2 luni , dosarul meu fiind tot la ei la politie , sper sa fie asa . Asa peransamblu mi sa parut draguta , dar sper sa nu fi vorbit cu mine la vrajeala ...Sa auzim de bine ;
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)