avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
BA da daca nu a-ati avut dovada de circulatie se considera din momentul suspendarii, daca deja au trecut 3+1 luni de suspendare , platit amenda , dupa care v-a ridicati, sau in situatia dumneavoastra preschimbati permisul ca sa fie totul in ordine , daca ati avut dovada de circulatie din momentul hotararii de la parchet se incepe suspendarea propriu zisa.O alta intrebare am deja 4 luni de cand asept ordonanta de la aprchet de scoatere sau neincepere a urmariri penale, cam in ca t timp se v-a solutiona, dosarul?? as putea fii trimis in judecata cu probe sub 0,80 si recalculare teoretic 0,75--0,85?? Multumesc
hunter2619 id mess.acum am primit si o scrisoare de l circulatie.trebuie sa o iau lunide la posta ca nu eram acasa.am gasit avizul in usa.stie cineva cam ce ar contine sau daca sa o ridic sau un?
Xpertul a scris:

acum am primit si o scrisoare de l circulatie. (...) stie cineva cam ce ar contine sau daca sa o ridic sau un?

ce contine, cel mai bine stie cine ti-a trimis scrisoarea.
nu esti interesat sa ti se termine calvarul asta? daca da, ridica scrisoarea si vei afla si ce scrie in ea.
daca nu esti interesat, nu ridica scrisoarea si lungesti povestea. oricum, politia are dovada ca ti-a trimis scrisoarea iar daca nu o ridici de la posta in termenul de 10 zile (parca) se va intoarce la politie cu confirmarea postei ca nu ai ridicat-o in termenul legal.

sfatul meu este sa ridici scrisoarea. poate este o veste buna, nu ai de unde sa stii.
corect.asta si voi face luni.poate voi avea surpriza sas iau nup eu stiu?ideea este ca eu vineri am fost la pol si tot atunci a fost trimisa.o veste buna nu stiu daca este dar nu cred.
probabil o ,, invitatie,, la audiere sa ami spui si mie cand o ridici ce contine , am adaugat id de mes

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)