As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Daca platesti, in unele cazuri s-ar putea sa se ocupe mai repede. Eu nu am platit nimic, am intrebat dupa vreo 2 luni daca au venit probele sange, au zis ca da, doar ca ei tin dosarele la rand vreo 4-5 luni pana sa-l analizeze si sa-l trimita la procuror(depinde de nr de dosare active si de dorinta de munca a unor angajati).
Concrect, eu zic asa, din momentul de cand te-ai urcat la volan, incluzand declaratii pe la politie, procuror si tribunal(daca nu scapi cu un NUP la procuror) , vreo 1 an si 6-7 luni stai pe fara permis.
P.S. Eu zic ca cel mai bine e sa-ti iei atentia de la dreptul de a conduce pentru aceasta perioada, iti gasesti alte ocupatii, nu te gandesti tot acolo ca doar iti faci rau, si timpul trece, nici nu iti dai seama ce repede. Eu de exemplu in aprilie am dreptul de a conduce iar(fapta a fost in octombrie 2011), insa nu ma grabesc, deoarece nu depind mult de permis si nu e o necesitate.
Buna ziua, as avea o intrebare...as vrea sa stiu cand mai pot da pentru permis daca am primit 2 luni cu suspendare si 2 ani de proba? (in septembrie 2012 am avut proces) lunile de suspendare au trecut si as vrea sa stiu care sunt urmatorii pasi trebuie sa formulez o cerere la IPJ pe care sa mi-o accepte iar apoi sa pot da sala si orasu...multumesc anticipat :D
@88BAS, Trebuie să aşteptaţi să treacă un an de la data la care hotărârea de condamnare a rămas definitivă şi apoi să vă prezentaţi la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere.
Din fericire se apropie si la mine 1 an de la sentinta definitiva si am sa pot da de pemis dupa 23 ian. Poate sa imi spuna exact ce acte si ce anume trebuie sa mai fac si de ce acte mai am nevoie pentru a putea da cat mai repede de permis ? Pana acuma mi-am facut fisa de la scoala de soferi , medical si psihologic, cazier, copie legalizata dupa sentinta si am platit taxele la primarie si cec. As vrea sa imi raspunda cineva care a avut recent redobandire nu doar din auzite. Multumesc mult.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)