As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Buna ziua ! De ceva vreme , urmaresc si eu acest site, cu fel de fel de raspunsuri, unele am incercat sa le aplic in cazul meu, unele nu ! Din pacate, am avut si eu o problema de aces gen, la mine e mai interesanta, pentru ca e cu du-te vino!! In data de 8 spre 9 ianuarie 2010, am fost oprit la orele 3 de un echipaj de politie, mi-a iesit in etilotest, 0.51 , in sange prima proba 1 iar a doua 0.85 , bun toate bune si frumoase, am asteptat un an si 3 luni pana la prima audiere de catre o agenta de la o sectie de politie din oras, a fost prima audiere, mi-am schimbat declaratia, a doua audiere a fost cu un martor , care a declarat o chestie, ce am declarat si eu la prima audiere, dupa care a fost a treia audiere, a mea si a martorului respectiv , in care am renuntat la a doua declaratie si am mentinuto pe prima, am recunoscut ca am consumat alcool si am condus pe drumurile publice, sa inanintat dosarul la procurorul X !! Am fost chemat la procurorul X la audieri, mi-am spus situatia mea sociala intre timp, tata decedat, mama internata la un spital de psihiatrie din judet, am nevoie de permis ca sa ma deplasez la ea, etc etc !! Dupa 1 luna de la audierea la care am fost la parchet, am primit acasa, raspunsul!! NUP + amenda administrativa 1000 RON !! Foarrrtteee tare, festival..!!
Asta sa intamplat in martie 2012 !! Toate bune si frumoase, am achitat amenda cu greu , am primit permisul !! Dupa o saptamana , m-am angajat ca si taximetrist, din aprilie 2012 !! Undeva prin iulie , imi vine o hartie acasa de la prim procurorul general al judetului, cum ca doreste sa infirme solutia data de procurorul X pe motivul ca Reprezint pericol social pe drumurile publice!!!! Ok, nu ma prea interesat pe mine chestia asta, mai exact "mii se rupe" , eu aveam permisul in buzunar, faceam taxi, treaba era treaba !!
In august , imi vine acasa o hartie ca in data cu tare sa ma prezint la audieri la procurorul Y ( alt procuror, primu era de pe langa judecatorie, iar al doilea de pe langa tribunal) Intre timp, imi vine si hartie de la politia rutiera , cum ca trebuie sa predau permisul ! Ma duc fain frumos la rutiera, si ca sa vedeti ironia sortii, cand m-am dus sa imi ridic permisul, m-am pus la ghiseu, era coada, ajung si eu la rand , fericit, imi zice domnul de acolo, aveti copie dupa buletin si dupa solutia de la procuror?? eu ii raspund frumos ca nu !! Bun , imi zice el, coborati la parter si faceti copie, ma duc fac copie, ma intorc, ma pun la rand ca un cetatean corect.. ajung la ghiseu imi cere dovada eliberata in urma cu 2 ani si 3 luni (dovada fara drept de circulatie) !! Eu pe aia nu am mai tinuto, i-am zis ca nu o am , ma trimis la notar sa fac o procura cum ca am pierduto, am facut si aia m-am dus iar la coada, si in final mi-am luat permisul! Asa, si am ramas la faptul ca m-am dus sa imi predau permisul si ironia era ca iara era coada, la ridicare coada, la predare coada!! Vine data de 2 sept cred, ajung la audieri la procuroru Y, ii spun iara situatia mea, ca acuma is angajat ca si sofer de taxi, treaba cu mama, ea fiind internata la spital..!! Aduc copie dupa contractul de angajare, caracterizare de la servici, copie dupa certificatul de deces al tatalui, mai era unu in dosar, dar mai trebuie unu
copie dupa atestatu taxi si copie dupa dovada eliberata de politie cum ca am predat permisul!! Procurorul Y imi spune ca, o sa imi dea solutia acasa, o sa fie una buna si ca o sa imi primesc permisul inapoi!! Toate bune si frumoase, in data de 29 sept imi vine acasa hartie cu o alta audiere la o doamna procuror de data asta , procurorul Z !! Ma duc in octombrie la parchet, stau pe holurile cladiri, la un moment dat, vine procurorul Y, "Domnu Robi, ce faceti aici?? " Eu ii zic, pai am fost chemat la audieri la doamna Z, iar el da din mana a lehamite si zice in felul urmator "A fost infirmata si soltuia mea, vai-si-amar!" Intru la doamna procuror in birou, ii spun si dansei aceasi poveste, la care ea imi spune " Daca iti dau aceasi solutie ca si a colegului meu, iara mi-o respinge, nici daca vreau nu pot sa o dau pe aceasi"! Astea fiind zise, mi-a venit acasa citatie , de la judecatorie cum ca in data de 5 decembrie 2012 sa ma prezint la judecata, m-am dus , am cerut o amanare ca sa imi pregatesc apararea, sa amanat pe data de 9 ianuarie! Mi-am pregatit si eu apararea intr-un final! In ziua procesului, am depus o cere de eliberare a dovezi, atasata la ea si o hartie de la medicul mamei mele cum ca ma duc si o vizitez saptamanal, clinica respectiva aflanduse la 60 km de orasul meu! Am fost audiat inca o data, iar sa pus problema daca vrem sa mergem pe art. 320 sau ceva de genul, privind terminarea procesului simplist !! Si l-am intrebat pe avocat, ce inseamna aceasta chestie si el mi-a zis in felul urmator, te declari vinovat, nu vrei sa lungesti cauza, si ca se da verdictul imediat !! Si eu i-am zis is de acord, asi dori sa vorbesc cu doamna presedinte, sa tina cont si de toate hartiile atasate dosarului meu, si ca doi procurori au dat o solutie favorabila mie, iar el imi zice, nu nu se tine cont de asta, n-o sa scapi de condamnare daca mergem pe 320, si i-am zis , bun dar care ar fii solutia aialalta, si a zis mergem pe judecarea normala, audierea mea in ziua respectiva, dupa care audierea martorilor, martorul meu si martorul politiei, taximetristul din noaptea acea !! Procuroarea la audierea mea, la proces, ma intrebat urmatoarele chestii !! Daca am mancat ceva in perioada cand am baut acele 2-3 beri, iar eu i-am spus ca nu am mai mancat nimic cu 6 ore inainte, iar ma mai intrebat in ce perioada am baut berile alea, si i-am zis, in decursul orelor 22-03 noaptea !! Si inca o chestie ce ma intrebat, dupa cat timp am fost dus sa mii se recolteze sange la iml, si i-am spus ca imediat, cum am suflat in fiola am si plecat la spital !!
Astea fiind zise, cred ca v-am plictisit un pic, dar simteam nevoia sa imi povestesc si eu marea drama pe care o traiesc!! 3 ani de zile !!
am s eu o nelamurire am fost judecat s am primit 1 an s 4 luni suspendare si 3 ani s 4 luni cu incercare >>>>dupa cat timp am voie sa dau de permis ias dupa suspendare sau trebuie sa ii astept s pe cei 3 ani cu incercare >>>va multumesc
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)