As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Buna ziua,
La fel ca majoritatea celor care posteaza detalii referitoare la acest subiect, am ajuns si eu, din pacate, in rolul celui care se urca la volan cand nu trebuie.
Pe scurt, 0,43 in aerul expirat, 1 la prima proba, 0,75 la proba a doua. Mentionez ca am fost dus la recoltare la aproximativ 15 min dupa ce am suflat in aparat. Este prima mea abatere de acest gen (atat penala cat si legata de bautura la volan). Am condus masina pe o distanta de aproximativ 800 de m, iar politia m-a oprit deoarece pasagerii erau putin galagiosi (ascultau muzica tare). Nu am incalcat alte reguli de circulatie si nici nu m-am opus in vreun fel recolatarii sau declaratiilor.
Am vazut ca sunt anumite cazuri in care acuzatul scapa doar cu o amenda administrativa. Exista vreo sansa de asa ceva si in cazul meu ? De asemenea, ma poate sfatui cineva ce as putea sa fac, astfel incat sa obtin o solutionare a cazului meu cat mai repede ? Fie ea si anularea permisului (am vazut cazuri in care cercetarea dura 1 an sau mai mult, iar acuzatul avea de stat in total 2 ani pana sa poata sustine examenul din nou)
Va multumesc anticipat
deci eu mai astept ceva acasa? a venit hartia aia cu cheltuieli judiciare ,l-eam plati si ........atat.mai imi vine ceva acasa sa ma anunte ca mi s-a anulat permisul? asta e solutia: Solutie: În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 cu aplic. art.74 alin.1 lit.a, art.76 alin.1 lit.e Cod penal şi cu aplic. art.3201 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul........ la pedeapsa de 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art.71 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art.64 alin.1, lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal. În baza art.81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei închisorii pe o durată de 2 ani şi 5 luni, care constituie termen de încercare stabilit conform art.82 Cod penal. În baza art.359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal, privind cauzele a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art.71 alin.5 Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă executarea pedepselor accesorii. În baza art.191 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu se plăteşte conform Protocolului încheiat între Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţională a Barourilor din România. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 6 februarie 2013.
pana la urma cat am luat 5 luni sau 2 ani si 10 luni ?in aia 2 ani si 5 luni de incercare se pun cele 5 luni sau tot?mai platesc baroul ala sau nu? cine stie astept un raspuns . va multumesc
Pedeapsa este de 2 ani si 5 luni (5 luni pedeapsa + 2 ani de incercare),dupa trecerea pedepsei va reabilitati si cazierul devine ,,curat",mare grije sa nu faceti ceva de natura penala pe durata pedepsei.De la tribunal scoateti hotararea definitiva ,legalizata si cu ea mergeti la politie sa va anuleze permisul.Pedeapsa accesorie inseamna ca va sunt interzise toate drepturile prevazute de art. 64...
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)