avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Xpertul a scris:

la mine a durat fix o zi
:)))
sunt grabiti rau sa il anuleze. App. stiti vreun site serios dupa care ati facut chestionare si ati si luat examenul?

da stiu eu unul
[ link extern ]
dar trebuie sa intri pe acest site doar dupa internet explorer
iti faci cont si faci chestionare pt ce categorie vrei
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
catalinc9, utilizator
Buna ziua,la fel ca si celelalte persoane de pe acest topic s-a constatat ca aveam alcoolemie in sange.Mentionez ca eram stationat pe marginea drumului,pe o straduta la marginea padurii,in masina fiind alti 3 prieteni dintre care unul nu consumase alcool.Eu ma aflam pe scaunul soferului in momentul cand a venit politia,am suflat in etilotest dar am refuzat recoltarea probelor biologice.Am dat declaratie in acel moment ce si cum s-a intamplat,declarand ca la plecare masina urma sa fie condusa de persoana ''treaza'',noi ceilalti consumand alcool in momentul stationarii.
Am primit dovada fara drept de circulatie si intocmire dosar penal.Pv scris de mana de politisti nu l-am semnat.
M-ar interesa de unde sa incep,unde trebuie mers prima data,politie,tribunal?Multumesc frumos!
Daca ati fost testat cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, erati obligat sa mergeti la recoltarea de probe biologice.
ART.87 OUG 195/2002
(5) Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Cei de la politie se ocupa de cercetarea dosarului, acolo trebuie sa mergeti.
Am citit articolele de lege,insa acolo este subliniat ''sustragerea conducatorului'',eu neavand practic aceasta calitate dupa cum am si declarat.Presupun ca totul se va sfarsi cu un proces,insa sunt curios daca exista sanse de rezolvare favorabila in acest caz.
Multumesc pt interes.
Cu o aparare corespunzatoare sunt sanse daca situatia este cea prezentata de dvs.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)