As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Dl-e av. Patrascu,va rog din suflet sa cititi si nefericitul meu eveniment din pacate legat tot de alcool si dak se poate sa-mi dati si un raspuns,parere,idee.va multumesc.
Avand in vedere ca nu sunt nici macar un amator al acoolului tot am picat in abatere.In 6 decembrie am fost la ziua unui prieten unde am consumat ceva alcool,respectiv 4 sticle de bere,dupa care am facut greseala vietii mele,am decis sa merg cu masina pana acasa (stateam la aprox 6-700 m de domiciliu),am iesit cu masina din parcare am mers cca 25-30m si m-a oprit un ekipaj,m-a verificat cu etilotestul rezultatul fiind 0,51 in aer,dupa 7 minute a urmat prima proba de sange si dupa o ora a2a proba.am asteptat rezultatul de la IML care este 1,05 prima proba si 0,90 cea de-a doua.apoi a plecat dosarul la parchet IUP dar cu propunere de amenda administrativa (spusele politistului care s-a ocupat de caz)si momentan sunt in asteptare.Mentionez ca sunt la prima abatere,am permis de 7 ani (toate categoriile)am avut doar doua amenzi de circulatie in tot acest timp,am atasat la dosar o adeverinta de student si o caracterizare reala si favorabila de la serviciu, fiind cadru militar un cazier mi-ar distruge cariera mai pe romaneste as trece in rezerva.. Va multumesc inca o data si astept un rasp de la Dv. Cu stima.
Este dificil sa scoti ceva favorabil din chestia asta dupa parerea mea,mai ales ca nu ai circumstante atenuante,nimic.Totusi nu inteleg cum iti poate da IUP si apoi amenda administrativa?Sau ramane la latitudinea procurorului?
A doua chestie este cu suspendarea permisului pana la incheierea procesului,mi se pare o aberatie totala.Daca castigi procesul cine suporta daunele morale si financiare?
Trebuie sa-i intentezi proces civil agentului constatator?
Amendă administrativă se poate aplica în situaţia în care organul de urmărire penală sau instanţă de judecată consideră că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infractiuni.Astfel se poate dispune NUP sau SUP în funcţie de stadiul dosarului( dacă a fost sau nu a fost începută urmărirea penală) sau achitare dacă dosarul este pe rolul instanţei.Soluţiile prin care se aplică amendă administrativă în astfel de dosare sunt totuşi destul de rare fiind vorba de infracţiuni de pericol iar invocarea lipsei de pericol social odată depăşit pragul legal prin care legiuitorul a stabilit diferenţierea între contravenţie şi infracţiune ar duce practic să adăugăm la lege, faţă de faptul că legiuitorul a stabilit clar, că depasirea pragului de 0,80 alcool pur în sănge reprezinta infracţiune.
Am si eu aceeasi problema.
Am fost oprit in circulatie la 5 dimineata, am refuzat sa suflu in etilotest. La sange rezultatele sunt la ora 6.25 (dupa 1 ora 25 min) 1.25 si la ora 7.25 rezultatul a fost 1.
Mi-a fost solicitata recalcularea de cei de la politie, am fost sa dau declaratie in care am mentinut cele spuse in prima declaratie din ziua opririi, insa am mentionat ca as dori sa mai adaug cateva detalii despre cele consumate. In prima declaratie am mentionat ca am baut aprox 200 ml whiski cu cola intre orele (23 si 01) iar apoi am mai mentionat in noua declaratie ca in jurul orei 4:40 - 4:50 am consumat doua pahare cu vin, iar la ora 5:00 am fost oprit in trafic. De asemenea am mentionat si martorii care pot sa confirme intervalul orar si catitatile de alcool.
Am vreo sansa sa imi iasa un rezultat mai bun la recalculare ? Macar un 0.9 pentru a fi la mana procurorului ?
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)