avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Trebuie sa te inscri la sc. si sa urmezi cursul de legislatie,orele de condus nu,iti trebuie dosarul complect inclusiv examenul teoretic luat la sc.
patrascu razvan a scris:

@Xpertul:
Stimate domn,trebuie sa intelegeti ca permisul dvs se anuleaza in urma hotararii definitive de catre politie,ei au aceasta competenta,din acest motiv instanta nu face nici nu face nici un fel de referire la acest aspect,puteti dvs sa invocati orice fel de argument in fata instantei ca nu poate sa decida din acest punct de vedere,exista lege speciala care prevede acest lucru,dupa hotararea definitiva asteptati un an si va prezentati la examen pentru un nou permis este singura solutie.
HG1391/2006
& 3. Anularea permisului de conducere
ART. 203

(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;

b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unei sesizări din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.
ART. 114*)OUG195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:

a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
#M1

Bine v-am regasit,a trecut un an de la hotararea judecatoresca,si ma gandesc sa ma apuc de invatat pentru redobandirea permisului,insa nu am dus copia dupa hotararea judecatoreasca la politie,pentru a-mi anula permisul,dureaza mult pana il anuleaza?
Salutari!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
annddy_22, utilizator
la mine a durat fix o zi
:)))
sunt grabiti rau sa il anuleze. App. stiti vreun site serios dupa care ati facut chestionare si ati si luat examenul?
rares85 a scris:

Trebuie sa te inscri la sc. si sa urmezi cursul de legislatie,orele de condus nu,iti trebuie dosarul complect inclusiv examenul teoretic luat la sc.

"Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata", a declarat, pentru AvocatNet.ro, Alina Dragomir, comisar sef in cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Daca doriti sa aflati informatii despre redobanidrea permisului anulat gasiti in linkul de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
flaviu09, utilizator
in data de 24.08.2012 am fost oprit de catre un echipaj de politie,
grav e ca eram beat si am avut o alcolemie de 1.00 in aerul expirat,
dupa 4 luni mi-au venit probele de sange 1,60 respectiv 1,50 .
am angajat un avocat care sa ocupat de cazul meu, eu trebuia sa plec in germania si
mia zis ca nui nicio problema pot sa plec ca ma reprezinta dansul .
azi am vb cu avocatul si mia zis ca am primit 1 an si 4 luni cu suspendare .
Cand ma pot prezenta la examen pt obtinerea unui nou permis daca am primit
1 an si 4 luni?
cat timp voi avea cazierul patat?

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)