avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Daca politistul de caz a propus amenda admin, nu inseamna ca aceeasi va fi si parerea procurorului. Cu procurorul care se ocupa de caz nu vorbiti prea usor.
Nu mentionati daca ati fost la parchet pentru prezentarea rechizitoriului de catre procuror. In caz ca nu , atunci cand veti fi citat sa aveti pregatite inca doua caracterizari (de la locul de munca ....facultate.....vecini) asta e #-o . Vorbiti si cu politistul despre caracterizari si el le poate adauga in dosar. Va ajuta foarte mult de exemplu sa precizati daca ati fost intr-o misiune internationala (Irak.....) sa dati dovada de responsabilitate si sa se vada clar ca regretati fapta. Se poate da NUP si pentru 1.05m/l , dar totul depinde de procuror. Eu am avut o alcoolemie 0.45mg/l etilotest si stabilita la ora opririi in trafic de 1.1mg/l in sange si am obtinut NUP cu amenda admin. max. 1000ron + 100ron cheltuieli judiciare dupa 1an si 2luni de la incident. Pana atunci (solutionarea dosorului) aveti dreptul de a conduce cu procura (la fiecare 30 zile) de la parchet si prelungire a dovezii de la politie
Rabdare si multa bafta !
Graba politistului te poate si ajuta, dar si incurca.
De regula in sange iti iese dublu si chiar mai mult decat la etilotest.
Foarte important ce ai declarat la recoltare (ce ai mancat, cat ai baut si in ce interval, ai varsat) Daca ai baut 5 beri de la 17.00 la 01.00 dar in ultima ora ai consumat 3, clar ca iti va iesi mai mult in sange.
Nu astepta pentru ca timpul e pretios.
Mergi la medicina legala si plateste taxa pt analize ca Politia n-are fonduri si obtii rezultatele dupa juma' de an. Dupa ce ai rezultatul mai vorbim...
Multa bafta!
Multumesc frumos pentru raspuns d-le avocat!
@vovy Sunt tare curios cu ai obtinut divada de circulatie?! Eu am intrebat atat la politie cat si la parchet si mi-au raspuns ca nu se poate da dovada.
vovy a scris:

Daca politistul de caz a propus amenda admin, nu inseamna ca aceeasi va fi si parerea procurorului. Cu procurorul care se ocupa de caz nu vorbiti prea usor.
Nu mentionati daca ati fost la parchet pentru prezentarea rechizitoriului de catre procuror. In caz ca nu , atunci cand veti fi citat sa aveti pregatite inca doua caracterizari (de la locul de munca ....facultate.....vecini) asta e #-o . Vorbiti si cu politistul despre caracterizari si el le poate adauga in dosar. Va ajuta foarte mult de exemplu sa precizati daca ati fost intr-o misiune internationala (Irak.....) sa dati dovada de responsabilitate si sa se vada clar ca regretati fapta. Se poate da NUP si pentru 1.05m/l , dar totul depinde de procuror. Eu am avut o alcoolemie 0.45mg/l etilotest si stabilita la ora opririi in trafic de 1.1mg/l in sange si am obtinut NUP cu amenda admin. max. 1000ron + 100ron cheltuieli judiciare dupa 1an si 2luni de la incident. Pana atunci (solutionarea dosorului) aveti dreptul de a conduce cu procura (la fiecare 30 zile) de la parchet si prelungire a dovezii de la politie
Rabdare si multa bafta !

am dus dosarul din 31 ianuarie la parchet am fost impreuna cu avocatul,mi-a prezentat procurorul rechizitoriul si m-a intrebat daca regret fapta apoi am mai dat o declaratie si m-a intrebat daca am ceva de obiectat fata de cele intamplate,apoi a intervenit avocatul meu si a zis k nu mai adaugam nimic,dupa care a zis k merge el sa discute si tot a discutat :)) de atunci tot astept un raspuns,tot ii zic sa mearga pe acolo sa vada ce se mai intampla si mereu imi gaseste cate un raspuns incert...Dv dupa cat timp ati fost in audienta la procuror?el v-a dat solutia de NUP?sau ati mai ajuns in instanta?

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)