avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
am inteles....mai am o intrebare , la sange mia iesit prima proba 1.15 si a doua 0.80....normal nu se ia in considerare proba mica ? Multumesc!
V-am spus si in mesajul precedent este posibil sa se solicite calculul retroactiv pentru a se afla valoarea din momentul depistarii deoarece pentru acel moment dvs veti raspunde penal daca este cazul, nu are cum sa se ia in calcul valoarea cea mai mica deoarece valoarea respectiva ati avut-o in sange la o distanta mult mai mare de momentul in care ati fost oprit. Pentru determinarea alcoolemiei se prelevează 2 probe de sânge din venă la interval de o oră între prelevări pentru a se constata daca sunteti in curba ascendenta sau descendenta a alcoolemiei dar si in vederea unui eventual calculul retroactiv al alcoolemiei, prima prelevare se efectuează de preferinţă într-un interval de timp de până la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevării de sânge, in cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe, de regulă nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei.
Am inteles....dupa parerea dumneavoastra domn patrascu ce as avea de facut ? ca nu vreau sa imi anuleze permisu de tot ca e nasol sa o iau iara de la 0.
Politistu mia zis ca numai are nicio treaba cu dosaru meu si mia lasat nr de tel de la o colega de acolo care se ocupa de dosaru meu in continuare....a ramas sa o sun miercuri acuma pe 21. Astept un sfat...va multumesc!
Daca ma intrebati pe mine, trebuia sa va angajati un avocat pana acum, sfaturile primite sunt bune si utile dar nu echivaleaza cu ajutorul practic pe care vi-l poate oferii un avocat in aceste situatii.
Buna ziua.Am si eu o speta un pic mai diferita decat cele de mai sus.Intr-oi seara am fost si am baut ceva lasand masina.Fiind lasata pe o straduta intens circulata si destul de ingusta am decis sa o mut un pic.Niste "prieteni" binevoitori din localitatea destul de mica in care locuiesc s-au gandit ei sa sune la politie sa zica ca sunt beat ca eram sa-i omor si asa mai departe.Mentionez ca am mutat masina 5-10 metrii.bineinteles ca cu altye masini m-au blocat vrand cu orice chip sa imi faca rau.Cand a venit politia eram pe trotuar cu masina inchisa fara nici o treaba.Politioa m-a obligat sa suflu in etilotesc iesind 0.55 in aerul expirat si la probele biolegice 1.00 la prima proba si 0.85 la a 2-a.mi-au facut dosar pt conducere sub influeta alcoolului acum asteptand sa ma citeze pt a doua declaratie.nu prea inteleg dc a trebuit sa suflu si sa se intample toate astea in momentul in care politia nu m-a prins conducand doar in baza a 2 martori care sunt rau intentionati.Am consultat un avocat si mi-a explicat faptul ca asa e legal si ca trebuie sa merg mai departe cu toata procedura ca si cum as fi fost oprit de politie.Mie mi se pare un pic ilegal.Asa pot sa spun si eu orice despre cineva doar declarand ca sa-i fac rau.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)