avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
patrascu razvan a scris:

in urma condamnarii ramase definitive permisul se va anula.

Buna ziua,
Am o intrebare legata de anularea permisului in urma condamnarii: cand se poate sustine din nou examentul pentru obtinerea permisului? E nevoie de urmarea cursurilor de pregatire, scoala de sofer etc?
Multumesc
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Dragos_T a scris:

vladvlad1984 a scris:

De la apa de gura sa iasa valorile prezentate de utilizator la probele biologice?ce aparare e asta? Cu o asemenea atitudine mai rau si-ar face, daca dvs va puteti permite un spirit de gluma aici, utilizatorul in fata organului de urmarire penala cu siguranta nu poate.

Nu e nici o gluma.Datorita apei de gura valoarea alcoolului ies mult mai mare la etilotest decat ar trebui.Acest lucru il stiu de la un avocat ce a avut un client cu asemenea speta

:))))) Consultati periodic manualul de legende si mituri?

1.Apa de gura nu se inghite. Ca sa existe alcool in sange ar trebui sa fie inghitita. Ce treaba mai are etilotestul cand valorile in sange sunt cele care conteaza?

2. Apa de gura nu contine alcool. Chiar DACA ar contine alcool si chiar DACA s-ar inghiti, cantitatea de alcool ar fi atat de mica incat pana la probele de sange s-ar metaboliza de catre organism. Sau folositi absint pe post de apa de gura si apa de gura pe post de racoritoare/hidratare si trageti cate-o dusca de juma' de litru? :))))

Acel avocat, probabil, a ras de d-voastra.

in primul rand etilotestul masoara cantinatea de alcool in AERUL EXPIRAT, abia in momentul in care valoarea indicata pe ecranul etilotestului este mai mare decat cea legala se cere recoltarea de sange.

luna trecuta pe 16 august mam dus pana la magazin cu masina si ma oprit politia mia pus aparatu mia iesit 0.48 in aeru respirat am fost la municipal miau luat probe biologice astazi lam sunat pe politest si mia spus ca au venit rezultatele ca mia iesit vreo 0.95 nu stia sigur si mia spus ca ma cheama ei peste vreo saptamana 2 la ei .
intrebarea este in felul urmator eu fiind persoana cu handicap nu am ambele picioare dela sold in urma unui accident (nu rutier) am permisul de vreo 12-13 ani fara nici un accident fara nici o amenda . am inteles ca primesc dosar penal .
dar sa numi anuleze permisul am vreo sansa ?
pot cere recalcularea probelor biologice pe motiv ca nu cred ca miau fost calculate corect alcoolemia din cauza handicapului meu ?
sau se poate cere doar suspendarea permisului pe o perioada de 3-4-5-6 luni si o amenda administrativa ceva pe motiv cami afecteaza viata de zi cu zi nu stiu ceva orice.
cum sa procedez?
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
florin19801980, utilizator
Exista apa de gura si cu alcool.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)