avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
@kroko92, in urma accidentului a rezultat vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii vreunei persoane?
nu . un accident usor cu o masina parcata , nu are nici o pretentie omul .

atasez din nou problema mea . rog un avocat sa imi raspunda . trebuie sa hotarasc neaparat pana maine la ora 10:00 si nu vreau sa iau o decizie proasta .

kroko92 a scris:

buna ziua . situatia mea sta in felul urmator ,
accident ora 3 dimineata , fuga de la locul faptei , m-am prezentat singur la politie la ora 9 dimineata . am suflat in aparat = 0.47 . sange 0.90 si 0.75 a 2 proba .
in primele declaratii am spus ca am baut de la 00:30 pana la 03:00 , procurorul a cerut calcul retroactiv la buc . mi-am angajat un avocat si cand a trebuit sa dau declaratie pentru calcul retroactiv am declarat ca am baut de la ora 06:30 100 g whisky , adica am baut dupa accident . politistul a trimis la bucuresti prima declaratie ca am baut la 00:30 pana la 03:00 si in loc de 100 g whisky a scris 200. si asa a iesit 1.70 , acum a inceput urmarirea penala si avocatul vrea sa ceara inca o contra expertiza . va intreb pe dumneavoastra . are rost sa mai fac una ?
sau va iesi acelasi rezultat ?

va rog din suflet daca puteti sa imi da-ti un raspuns urgent , trebuie sa ma hotarasc pana maine daca sa cer calcul retroactiv sau sa merg asa in instanta . au trecut deja 8 luni de la accident si nu vreau sa dureze cazu 2 ani .

Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
kroko92, utilizator
Buna ziua.sunt sofer profesionist de 20 de ani...fara accidente, fara incidente.pana pe 15 sept cand nestiind ca trebuie sa plec in cursa am baut..destul de mult, la care s-a adaugat oboseala(dormeam 2-3 ore pe noapte) si faptul ca eram nemancat.in etilotest mi.a iesit 1,08.in sange inca nu am aflat.
as vrea sa stiu cat va dura procesul, am fost prins la Predeal, daca am sanse sa scap mai devreme de 1 an cu procesul.mentionez ca imi e f greu, deoarece am lucrat 20 de ani doar ca sofer profesionist.vor tine cont ca sa urgenteze dosarul?ms mult..
va spun din cazul meu .. a trecut 8 luni si inca nu a ajuns in instanta . in general dureaza 1 an . + 1 an care este permisu anulat si pe urma trebuie sa da-ti examenul din nou .
tirist a scris:n
nBuna ziua.sunt sofer profesionist de 20 de ani...fara accidente, fara incidente.pana pe 15 sept cand nestiind ca trebuie sa plec in cursa am baut..destul de mult, la care s-a adaugat oboseala(dormeam 2-3 ore pe noapte) si faptul ca eram nemancat.in etilotest mi.a iesit 1,08.in sange inca nu am aflat.nas vrea sa stiu cat va dura procesul, am fost prins la Predeal, daca am sanse sa scap mai devreme de 1 an cu procesul.mentionez ca imi e f greu, deoarece am lucrat 20 de ani doar ca sofer profesionist.vor tine cont ca sa urgenteze dosarul?ms mult..

Poate sa dureze de la cateva luni in sus pana sa ajunga dosarul in instanta, nu vor tine cont ca ati fost sofer profesionist ca sa urgenteze dosarul.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)