vladvlad1984 a scris:
Exista apa de gura si cu alcool.
Insistati cu o chestiune aberanta, chiar daca exista, nu intelegeti ca vorbim de valoarea din sange, apa de gura se bea?si daca s-ar bea, bei pe riscul tau, tot raspunzi contraventional/penal daca este cazul.
florin19801980 a scris:
luna trecuta pe 16 august mam dus pana la magazin cu masina si ma oprit politia mia pus aparatu mia iesit 0.48 in aeru respirat am fost la municipal miau luat probe biologice astazi lam sunat pe politest si mia spus ca au venit rezultatele ca mia iesit vreo 0.95 nu stia sigur si mia spus ca ma cheama ei peste vreo saptamana 2 la ei .
intrebarea este in felul urmator eu fiind persoana cu handicap nu am ambele picioare dela sold in urma unui accident (nu rutier) am permisul de vreo 12-13 ani fara nici un accident fara nici o amenda . am inteles ca primesc dosar penal .
dar sa numi anuleze permisul am vreo sansa ?
pot cere recalcularea probelor biologice pe motiv ca nu cred ca miau fost calculate corect alcoolemia din cauza handicapului meu ?
sau se poate cere doar suspendarea permisului pe o perioada de 3-4-5-6 luni si o amenda administrativa ceva pe motiv cami afecteaza viata de zi cu zi nu stiu ceva orice.
cum sa procedez?
va multumesc anticipat
Aveti dosar penal in acest moment, urmeaza sa se solutioneze fie cu o solutie de netrimitere in judecata(NUP,SUP) fie cu trimiterea dvs in judecata. unde daca veti fi condamnat, in urma hotararii ramase definitive permisul se va anula.
Valoarea din sange nu poate fi influentata de handicapul dvs sub nici o forma, calculul retroactiv il puteti solicita in aparare.
Puteti sa va informati in continuare pe forum sau puteti sa va angajati un avocat.
ART. 219 HG1391/2006
......................................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.