avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
vladvlad1984 a scris:

Exista apa de gura si cu alcool.

Insistati cu o chestiune aberanta, chiar daca exista, nu intelegeti ca vorbim de valoarea din sange, apa de gura se bea?si daca s-ar bea, bei pe riscul tau, tot raspunzi contraventional/penal daca este cazul.

florin19801980 a scris:

luna trecuta pe 16 august mam dus pana la magazin cu masina si ma oprit politia mia pus aparatu mia iesit 0.48 in aeru respirat am fost la municipal miau luat probe biologice astazi lam sunat pe politest si mia spus ca au venit rezultatele ca mia iesit vreo 0.95 nu stia sigur si mia spus ca ma cheama ei peste vreo saptamana 2 la ei .
intrebarea este in felul urmator eu fiind persoana cu handicap nu am ambele picioare dela sold in urma unui accident (nu rutier) am permisul de vreo 12-13 ani fara nici un accident fara nici o amenda . am inteles ca primesc dosar penal .
dar sa numi anuleze permisul am vreo sansa ?
pot cere recalcularea probelor biologice pe motiv ca nu cred ca miau fost calculate corect alcoolemia din cauza handicapului meu ?
sau se poate cere doar suspendarea permisului pe o perioada de 3-4-5-6 luni si o amenda administrativa ceva pe motiv cami afecteaza viata de zi cu zi nu stiu ceva orice.
cum sa procedez?
va multumesc anticipat

Aveti dosar penal in acest moment, urmeaza sa se solutioneze fie cu o solutie de netrimitere in judecata(NUP,SUP) fie cu trimiterea dvs in judecata. unde daca veti fi condamnat, in urma hotararii ramase definitive permisul se va anula.
Valoarea din sange nu poate fi influentata de handicapul dvs sub nici o forma, calculul retroactiv il puteti solicita in aparare.
Puteti sa va informati in continuare pe forum sau puteti sa va angajati un avocat.

ART. 219 HG1391/2006
......................................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc domnule Patrascu Razvan pentru raspuns din cate am citit si inteles automat la 0,40 in areul exirat se intocmeste dosar nu "pata" dosar-cazier ma ingrijoreaza ci perioada cat nu am permis "dreptul de a conduce" ma ingrijoreaza si as vrea sa stiu sunt constient ca nu distanta sau unde si de ce mam suit la volan find 1 metru sau 100 km idea e ca am gresit simi asum fapta si vinovatia .
am inles ca dupa decizia tribunalului sau cum se numeste "solutionare" parca ati spus dumneavoastra e o perioada in care pot recapata permisul fara sa fac scoala din nou sau trebue sa fac scoala din nou si sa sustin examenu de conducere "sala-traseu" numi fac problebe ca sala invat si si o iau si traseul la fel nu imi fac problem in sensul asta ci mai de graba ca nu gasesc scoala de soferi cu masina adaptata si trebui sami adaptez iarasi masina cu dubla comanda "tripla comanda si pentru instructor" si sa fac iarasi scoala tot pe masina mea ca primaoara ca nu aveau masini adaptate a fost un chin si un efort financiar .
va raman indatorat daca imi puteti spune cu estimare o perioada cand as putea conduce din nou cu aproximatie .
sa nu se intelega gresit imi asum vina si imi merit pedeapsa incerc sa aflu doar la ce sa ma astept "perioada in care nu pot conduce"
va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
florin19801980, utilizator
In cazul unei condamnari cu suspendare permisul de conducere se va anula, se va putea sustine examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile detinute anterior dupa un an de la ramanerea defintiva a hotararii judecatoresti fara urmarea scolii de soferi.
Avand in vedere situatia speciala a dvs. privind adaptarile vehicului ati putea solicita o derogare pentru sustinerea probei practice astfel incat sa nu mai montati sistemul dublu de comanda avand in vedere ca aveti o experienta de conducere de 12 ani pe un astfel de vehicul.
www.avocatnet.ro/content/art...
@florin19801980:
Aveti o parte din raspuns oferit de dl cyan.
Nu trebuie sa puneti numai raul inainte, este posibil sa primiti o solutie de netrimitere in judecata, asteptati sa vedeti ce valoare aveti la probele biologice, dosarele de acest gen pot dura de la cateva luni in sus, am intalnit persoane care erau tot in faza de urmarire penala si dupa 2 ani si jumatate, totul depinde si de atitudinea dvs procesuala, de probele solicitate, de aparare, spre exemplu daca se solicita calculul retroactiv se poate astepta iar cateva luni, mai conteaza cine il solicita, cine il plateste, nu vreau sa va dau mari sperante acum, dar totusi este posibil ca valoare din probele biologice sa fie in jurul limitei legale, cu o aparare buna aveti sanse sa nu ajungeti in instanta.
buna ziua . situatia mea sta in felul urmator ,
accident ora 3 dimineata , fuga de la locul faptei , m-am prezentat singur la politie la ora 9 dimineata . am suflat in aparat = 0.47 . sange 0.90 si 0.75 a 2 proba .
in primele declaratii am spus ca am baut de la 00:30 pana la 03:00 , procurorul a cerut calcul retroactiv la buc . mi-am angajat un avocat si cand a trebuit sa dau declaratie pentru calcul retroactiv am declarat ca am baut de la ora 06:30 100 g whisky , adica am baut dupa accident . politistul a trimis la bucuresti prima declaratie ca am baut la 00:30 pana la 03:00 si in loc de 100 g whisky a scris 200. si asa a iesit 1.70 , acum a inceput urmarirea penala si avocatul vrea sa ceara inca o contra expertiza . va intreb pe dumneavoastra . are rost sa mai fac una ?
sau va iesi acelasi rezultat ?

va rog din suflet daca puteti sa imi da-ti un raspuns urgent , trebuie sa ma hotarasc pana maine daca sa cer calcul retroactiv sau sa merg asa in instanta . au trecut deja 8 luni de la accident si nu vreau sa dureze cazu 2 ani .

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)