As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Buna ziua ! avand un dosar penal pe rol cu 0.90 prima proba si 0.75 a doua, in momentul de fata astept rezultatul retroactiv al alcoolemiei , dosarul inca nu a intrat in instanta .. este in continuare la politie . intrebarea mea este : Ce as putea face sa obtin o dovada de conducere pana la solutionarea cazului ??? exista vreo posibilitate sa obtin aceasta dovada ?
Din pacate, nu. Sunt in aceeasi situatie si nu exista nicio sansa sa obtii dovada cu drept de conducere. Pt. alcool la volan exista o singura dovada: fara drept de a conduce.
Dupa cat timp se face recalcularea la alcoolemie daca am dat a doua declaratie am avut 0.43 in aer expirat si 1 la prima 0,90 la a doua.cum va iesi la reclaculare? daca iese bn dupa cat timp voi avea permis?
Rezultatele recalcularii depind de ce ati mancat, ca si cat ati baut, in ce interval de timp, concentratia de alcool a bauturii consumate, inaltimea si greutatea dvs, daca ati dormit sau nu si alte aspecte, toate acestea fiind coroborate intr-o formula de calcul a celor de la IML si pe baza careia va rezulta alcoolemia.
Cu un avocat bun, care a mai lucrat la astfel de cazuri, aveti sanse ca alcoolemia in urma recalcularii sa fie pana in limita de 0.80, caz in care va incadrati la contraventie (nu la infractiune), iar in acest caz va veti recupera permisul dupa 90 de zile de la data pronuntarii definitive a organelor competente.
Fiti foarte atent ce avocat alegeti!!!
Bafta!
[Mesaj editat de moderator - Art. 292 Cod penal: Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.]
Multumuesc frumos pentru raspuns, am mai citit pe forum si am permisu s-a dat dupa ce sa terminat tot.eu am deja 3 luni de cand stau pe dreapta.nu dupa ce se termina mai stau inca 3 luni.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)