avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Multumesc frumos. Am sanse sa scap de dosar penal? In aerul expirat am avut 0.49mgl in sange cu o singura proba sunt constient ca va fii peste 1 la mie sau Mai putin. As avea sanse tinand cont ca mam deplasat foarte putin cu un moped sa scap cu o amenda penala . Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Greu sa se faca aprecieri asupra dosarului penal, oricum nu se pune problema de amenda penala, este posibil amenda administrativa in faza de urmarire penala, iar in instanta doar in caz de achitare.
Avand in vedere ca nu sunt nici macar un amator al acoolului tot am picat in abatere.In 6 decembrie am fost la ziua unui prieten unde am consumat ceva alcool,respectiv 4 sticle de bere,dupa care am facut greseala vietii mele,am decis sa merg cu masina pana acasa (stateam la aprox 6-700 m ),am iesit cu masina din parcare am mers cca 25-30m si m-a oprit un echipaj,m-au verificat cu etilotestul rezultatul fiind 0,51 in aer,dupa 7 minute a urmat prima proba de sange si dupa o ora a2a proba.am asteptat rezultatul de la IML care este 1,05 prima proba si 0,90 cea de-a doua.apoi a plecat dosarul la parchet IUP dar cu propunere de amenda administrativa (spusele politistului care s-a ocupat de caz)si momentan sunt in asteptare.Mentionez ca sunt la prima abatere,am permis de 7 ani (toate categoriile)am avut doar doua amenzi de circulatie in tot acest timp,am atasat la dosar o adeverinta de student si o caracterizare reala si favorabila de la serviciu, fiind cadru militar un cazier mi-ar distruge cariera mai pe romaneste as trece in rezerva.. credeti ca am vre-o sansa sa scap de cazier?ar fi indicat sa merg in audienta la procuror ?imi puteti da un sfat d-le avocat? Multumesc!

Ati procedat corect pana acum, greu de spus ce solutie va dispune procurorul, este posibil sa fie una favorabila, avand in vedere imprejurarile si valorile apropiate de limita legala.
exista sansa la inchisoare cu executare pt acolemie peste limita refuzare prelevare?ma intereseaza fiind student cu merite deosebite si fiind necesara plecarea mea in sua.am inteles ca imi pot dobandi un permis auto auto acolo numai cu viza de turist.este adevarat?multumesc!

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)