Buna ziua!
As avea si eu nevoie de o lamurire in legatura cu o problema a tatalui meu.
Problema este urmatoarea: acum vreo 3-5 ani maxim, tatal meu a facut un imprumut, insa nu l-a facut pentru el, desi numele lui figureaza acolo.
L-a facut pentru un domn cu care se cunostea de mult.
Domnul respectiv l-a dus la un prieten care era proprietarul unui restaurant, pentru a ii face carte de munca, ca si cum ar lucra la el, iar pe cartea de munca sa figureze cu un salariu de vreo 22 de milioane de lei vechi, pentru a putea sa obtina cat mai multi bani in momentul in care va face creditul.
Ei bine, cartea de munca i-a facut-o, cu salariul respectiv si s-au dus sa faca imprumutul. L-au facut, tata a semnat pe-acolo tot felul de acte, iar creditul i-a fost aprobat ( daca nu ma insel suma a fost undeva in jurul a 150 de mil. de lei vechi ) intrucat persoana pentru care a facut tatal meu creditul, a adus si un girant.
Aproximativ doi ani de zile, domnul respectiv a platit ratele, insa dupa acesti doi ani nu i-a mai platit.. Iar acum tatal meu va fi executat silit, intrucat a primit scrisoarea de executare silita.
Precizez ca singurul bun pe care il are tatal meu pe numele lui este un Mitsubishi Galant din '79, in rest nu are nimic.
Ar putea executorul sa ne ia ceva din casa, in conditiile in care apartamentul in care stam nu este al nostru deoarece bunicul este proprietar si nu avem niciun act in care precizeaza ca ne-a cedat noua dreptul sa stam acolo?!
In plus, la asociatia de locatari nu figuram decat eu, mama si bunicul. Tata doar figureaza cu aceasa adresa in buletin.
Mai avem o masina insa este a mea, eu sunt proprietarul, si singurele bunuri mai de valoare sa zic asa, ar fi doua calculatoare, unul mai vechi primit cadou dela varul meu si unul al meu care l-am cumparat acum doi ani.
In rest avem ca orice om, nimic de valoare. Mobila electronicele si electrocasnicele...
Sper ca am explicat cat de cat problema si ca m-am putut face inteleasa.
Astept un raspuns.
Va multumesc anticipat!
tatal dvs trebuie mai intai sa accepte succesiunea si apoi sa va transmita dreptul de proprietate al respectivei mosteniri ... adica daca nu exista testament pt a intra dvs direct in drepturi este posibil ca acel act sa fie atacat in instanta si sa fie anulat de executor iar mostenirea sa poata fi executata silit
Bunicul este din partea mamei, am uitat sa precizez asta. Imi cer scuze!
Deci dupa cum v-am zis, apartamentul este al bunicului care a fost proprietar impreuna cu bunica ( decedata in 98 ). Taxa urmeaza sa se dezbata intre bunicul meu, mama mea si verisoara mea - deoarece matusa a decedat si ea in urma unui accident de masina.
Reprezentatul legal al verisoarei a precizat ca nu are nicio pretentie la despagubire si ca ii va ceda partea bunicului meu, mam, la fel si ea, va ceda partea ei bunicului, astfel devenind proprietar deplin.
Dupa ce va deveni proprietar deplin doreste sa imi faca mie act de vanzare cumparare cu drept de intretinere.
Ah si daca tot ati mentionat, as mai avea o intrebare. De exemplu daca bunicul i-ar face mamei contractul de vanzare-cumparare pe numele ei, ar putea interveni banca, din moment ce este legitim casatorita cu tata, nu?
Fiind vorba de un bun propriu, primit prin mostenire, nu vad ce ar putea ataca banca. Numai daca bunul era obtinut in timpul casatoriei, ca urmare a cumpararii lui de catre parinti, ar fi fost bun comun si s-ar fi putut cere partajarea lui, intrucat tatal este dator la banca si nu mama.
Cum am spus, rudele nu pot fi executate. Nici dvoastra in calitate de fiica, cu atat mai mult cat imobilul este mostenire pe linie materna.
Puteti incheia contractul de vanzare -cumparare pe numele dvoastra, cu clauza pentru bunic, fara nici o grija. Pe numele mamei nu va sfatuiesc sa faceti contract de vanzare-cumparare, intrucat atunci s-ar considera bun obtinut in timpul casatoriei si ar beneficia si tatal. Ar mai fi varianta ca mostenitorii, in speta bunicul si verisoara sa cedeze mostenirea mamei dvoastra. In acest fel, bunul obtinut prin mostenire este bun propriu al mamei si nu poate fi atacat de banca.
de acord cu cele mentionate mai sus ... cu mici precizari ... mama are vreo calitate in respectivul contract de credit?? banii nu au fost folositi la comun ??
deci trebuie mare atentie si la alte detalii care pot fi usor atacate#-o
Nu, noi nu am "beneficiat" de acei bani. Nici macar un leu. Dupa cum am zis tatal a facut acel imprumut pentru acel domn cu promisiunea ca ii va returna imediat dupa nunta fiului sau, lucru care nu l-a facut.... Promite de nu stiu cand ca va plati macar o suma infima ... Dar nu o face! Cum se zice in popor "ne duce cu zaharelul".
Tatal meu are si un martor, sa ii zicem asa, ca toti banii i-au fost inmanati domnului respectiv, si anume girantul. Insa si acest domn a cam disparut din peisaj...