avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acordarea grupei a II a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acordarea grupei a II a de munca

M-am lovit de urmatoarea situatie:o persoana care a lucrat ca laborant chimist intr-o intreprindere unde s-a acordat grupa aIIa de munca ,in conditii deosebite de munca 100%pana in 2001 si 50%din 2001 pana in 2005,in momentul iesirii la pensie in decembrie 2009 i s-a spus de la personal ca nu poate fi incadrata in grupa aIIa si nu i se poate elibera adeverinta in acest sens cu toate ca pentru alte persoane pensionate in ani anteriori(1995,1998)de pe acelasi post a fost eliberata aceasta adeverinta.Va rog frumos spuneti-mi ce se poate face in aceasta situatie si care este baza legala?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 21:33, 20 Mai 2010
tudorvaleriu a scris:

2. Daca scrie insa in carnetul de munca asa ceva inseamnca ca a fost inregistrat dupa un document. Trebuie cautat acel document la angajator, altfel este un fals si se pedepseste cel care a facut inscrierea respectiva.

Dar ce se intampla cand grupa este scrisa in carnetul de munca, si in urma cu 5 ani s-au eliberat adeverinte de grupa facandu-se referire la procesul verbal si tabelul nominal care existau in arhiva, dar acum nu mai exista!? Mi se pare aiurea sa nu se ia in calcul faptul ca este foarte "posibil" sa fie adevarata si nu falsa inscrierea din carnetul de munca. De ce s-au mai chinuit sa faca carnete de munca la angajati daca inscrierile din carnetele de munca se considera falsuri. Cum sa pedepsesti pe cel care a facut inscrierile in carnetele de munca acum 5-10 sau 15 ani pe motiv ca azi se considera ca a facut un fals pentru ca nu se poate dovedi ce a scris conform unui document care nu mai exista dar a existat la momentul cand s-au facut inscrierile in carnetele de munca ale angajatilor. Legile astea sunt un fel de "baltag cu doua taisuri" !!! o nebunie curata ...
blimfy:
1. Am spus ca inregistrarile in carnetul de munca, privitoare la incadrarea intr-o grupa de munca superioara, se fac avand la baza un document (nu pe vorbe). Daca acel document nu exista (adica nu a fost intocmit) atunci inregistrarea este un fals.
2. In rest, ce spuneti dvs. sunt speculatii pe care eu nu le-am precizat.
3. Este posibil sa se intample si ce spuneti dvs. dar exista posibilitati legale de rezolvare.
4.Varianta dvs. cu disparitia tabelelor si proceselor verbale din arhiva unitatii nu prea este credibila dar este posibila.
Va multumesc pentru raspunsuri si imi permit sa va mai expun o situatie:am in fata o adeverinta eliberata unei persoane care a lucrat in sectia chimica si s-a pensionat in 1993,din care reiese ca a beneficiat de grupa a II a de munca.In acest an mai multe persoane care au lucrat exact in acelasi loc si in aceleasi conditii,au cerut adeverinte pentru grupa si li s-a spus ca nu au beneficiat niciodata de aceasta.Este posibil ca prima adeverinta sa fie un fals?(a fost eliberata conform Ordinului 50/1990).Va multumesc
marcu_elena2000 a scris:
Este posibil ca prima adeverinta sa fie un fals?

Foarte pertinenta intrebarea dvs.! Din pacate, posibilele raspunsuri nu ar fi decat simple speculatii.
1. Vreau sa cred ca adeverinta respectiva este emisa in baza unor documente legale aflate in arhiva unitatii care a eliberat adeverinta.
2. Din experienta personala va spun ca este posibil ca nu toti salariatii de la un loc de munca sa aiba aceeasi grupa de munca. Pare de necrezut dar este posibil. Nu toti se regasesc pe listele pomenite de mine in alta postare, pentru ca aveau aprobare numai pentru un numar limitat de posturi, dar angajati erau mai multi.
3. Este posibil ca adeverinta sa fie un fals. Dar trebuie probat asta.

Alte discuții în legătură

Grupa ii de munca bastti bastti Buna seara Cum pot afla daca Intreprinderea Chimica Orastie , in perioada 1970 - 2000 , era incadrata in grupa II de munca (toata fabrica) ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Am dreptul la grupa i de munca sau nu ioan abraham ioan abraham Ma numesc Abraham Ioan si am muncit si in grupa I de munca la Nitramonia Fagaras (de unde am obtinut adeverinta aferenta ) si apoi la Carbosin Copsa Mica,unde ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)