Buna ziua,
Solicit lamuriri in urmatoarea problema:
Salariatul X ocupa un post de operator PC in cadrul unei firme de pariuri, efectuand, insa, si operatiuni de casierie si contabilitate primara. Cu aproximativ 40 de min inainte de sfarsitul programului, acesta este luat prin surprindere de doi indivizi mascati si inarmati, amenintandu-l cu un pistol sa le dea toti banii. Salariatul, fiind speriat si avand indreptat pistolul catre el, s-a conformat si le-a dat o parte din bani, caci unul din indivizi a patruns dupa ghiseu si a luat el restul de bani. Totul s-a derulat foarte repede, astfel ca salariatul nu a putut actiona butonul de alarma sau nu si-a dat seama sa actioneze butonul decat imediat dupa ce indivizii au disparut. De mentionat ca salariatul se afla in perioada de proba.Politia a sosit destul de repede, a dat o declaratie cu cele intamplate si cazul se afla in cercetare. Intrebarea ar fi daca este vreo problema ca nu a actionat acel buton de alarma in timpul atacului, salariatul fiind foarte tanar si neavand experienta, ar putea fi banuit cu ceva in cauza?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri! Numai bine!
Este chiar asa cum am spus, ingrijorarea vine de la faptul ca a fost invitat telefonic pt maine la sediul politiei pt a merge la resedinta de judet fara sa i se spuna de ce. Nu trebuia sa i se comunice motivul pt care este dus la judet? Mai mult adevar decat a declarat nu exista.
Va multumesc mult pt sprijin, nu stiu daca este chiar teama de a fi acuzat de ceva, cred ca este de vina mai mult stresul, neavand vreodata probleme de acest gen.
Este normal sa fie chemat, sa nu se sperie.Dosarul este in cercetare, de regula se fac reconstituiri, se iau multe declaratii, se mai fac si confruntari, cand se mai prinde cate un suspect se cheama victimele pentru recunoasteri din grup, etc.El trebuie doar sa colaboreze cu organele, iar daca ii este frica de atacatori ca i-ar putea face ceva, sa spuna asta politiei.Incurajati-l si explicati-i ca nu i se poate intampla nimic rau, sa stea linistit.
Exista aceste camere si se vede din inregistrari cum este amenintat, apoi hotii au fost vazuti afara de niste persoane cand fugeau si-si dadeau jos cagulele, dar erau la distanta si in plus era intuneric pt a putea fi recunoscuti. Aceasta firma a mai fost amendata pt ca nu a asigurat obiectivul cu paza si protectie avand in vedere faptul ca lucreaza cu bani si valori.
Va multumesc tuturor pt sprijin si sfaturi, m-ati linistit. Ii voi comunica cele spuse de dv.si se va linisti. Nu a fost in viata lui la politie decat ca sa-si ia/schimbe buletinul si este si demoralizat si stresat de ceea ce i s-a intamplat. Pe el cine ar trebui sa-l recompenseze pt daune morale si psihice?
O seara buna, numai bine!
Pentru a preintampina situatii neplacute ,se impune consultarea de avocat
Recompensa pentru prejudiciul financiar.?
Prejudiciu care putea fi preintampinat prin manifestarea unei reactii controlate,
sigure si energice ,pentru care respectivul a fost instruit de vreme ce unitatea era dotata cu sistem alarma
Spargere magazin
Mira123
Buna ziuă, am nevoie de un raspuns la urmatoarea problemă. Eu am un prieten care în urmă cu 6 ani, a furat ceva, dar l-a dat înapoi proprietarilor, ... (vezi toată discuția)