Buna ziua,
Solicit lamuriri in urmatoarea problema:
Salariatul X ocupa un post de operator PC in cadrul unei firme de pariuri, efectuand, insa, si operatiuni de casierie si contabilitate primara. Cu aproximativ 40 de min inainte de sfarsitul programului, acesta este luat prin surprindere de doi indivizi mascati si inarmati, amenintandu-l cu un pistol sa le dea toti banii. Salariatul, fiind speriat si avand indreptat pistolul catre el, s-a conformat si le-a dat o parte din bani, caci unul din indivizi a patruns dupa ghiseu si a luat el restul de bani. Totul s-a derulat foarte repede, astfel ca salariatul nu a putut actiona butonul de alarma sau nu si-a dat seama sa actioneze butonul decat imediat dupa ce indivizii au disparut. De mentionat ca salariatul se afla in perioada de proba.Politia a sosit destul de repede, a dat o declaratie cu cele intamplate si cazul se afla in cercetare. Intrebarea ar fi daca este vreo problema ca nu a actionat acel buton de alarma in timpul atacului, salariatul fiind foarte tanar si neavand experienta, ar putea fi banuit cu ceva in cauza?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri! Numai bine!
Credeti ca este chiar tarziu sa revina asupra deciziei de a face testul, pe motivul, real de altfel, ca nu a fost instiintat din timp pt a se putea consulta in privinta deciziei, nu a inteles implicatiile acestui test si, ulterior deciziei, a fost sfatuit sa nu il faca? Intr-adevar, este foarte emotiv si din dorinta de a-si dovedi nevinovatia a acceptat acest test, propus se pare de firma. Nu stim daca exista dovezi mincinoase. Cum altfel si-ar putea dovedi nevinovatia? Exista si alta cale? Astazi i-a propus directorului firmei ca doreste retragerea din firma pe cale amiabila pe motivul ca in aceste conditii (lipsite de paza si protectie etc.) nu poate continua raporturile de munca si acesta a fost surprins de aceasta propunere, zicand: "nu mai vrei sa ramai la noi?" si ca va avea in vedere ca acest lucru sa se intample pe cale amiabila, desi au format o comisie pt cercetare disciplinara prealabila, motivul, citez: "pt a ne oferi mai multe detalii cu privire la circumstantele producerii jafului armat , in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile cu scopul stabilirii raspunderii dv disciplinare fata de si cu privire la fapta constatata". In nota de constatare a faptei este precizat faptul ca "a activat butonul de panica dupa producerea jafului". Cum poti activa acest buton cand esti surprins cu pistolul si nu mai ai cum sa-ti misti mainile fara a risca?
Ar putea fi asistat de cineva la acest convocator? De catre cine?Multumim!
Mentionez faptul ca nu a semnat nimic in sensul ca e de acord cu testul.
Avand in vedere caracterul testului,in raport de sensibilitatea precizata a persoanei in cauza,nu se justifica complicarea cu supunerea la test
Cercetarea disciplinara in desfasurare ,normala in astfel de situatii ,surprinde prin necomunicare distincta si numai in contextul comunicarii interesului de intrerupere activitate
Nu este permisa participarea de terti la desfasurarea cercetarii disciplinare,in special in astfel de circumstante
Desi testul in sine,nu constituie o proba,acceptarea lui si apoi,renuntarea la acesta,ar crea anumite dubii,de altfel,ca si plecarea intempestiva din firma.
Puneti-va putin in postura celui care ancheteaza cazul si incercati sa gasiti raspunsuri la aceste abordari.
Parerea mea este ca,daca persoana este intr-adevar nevinovata,cel putin pe moment, sa renunte la plecarea din firma deoarece prin aceasta plecare creaza noi dubii.
Dvs.apreciati...
In raport de utilizarea rezultatului testului,fata de sensibilitatea declarata a persoanei,nu se justifica sa se supuna testului.
Cercetarea disciplinara,prevazuta in astfel de cazuri,nu permite participarea tertilor
Eventual,persoana in cauza ar trebui sa consulte avocat pentru lamurirea aspectelor si variantei optime
Daca as fi in locul baiatului, as face si eu personal plangere impotriva atacatorilor, m-as constitui parte civila cu o anumita suma reprezentand daune morale pentru trauma suferita ca urmare a modalitatii in care s-a desfasurat jaful (a fost amenintat cu arma, erau mai multi,mascati, etc) si as solicita sa se conexeze plangerea mea cu cea a reprezentantilor firmei.Pana la urma, jaful s-a produs asupra bunurilor firmei, dar si asupra celui ce, la acel moment, le avea in paza (victima noastra).Conducerea firmei se pare ca este "putin mai mult" necinstita.In viziunea mea, dupa cele relatatate de dvs., acestia incearca pe mai multe fronturi: adica, daca nu vor fi prinsi jefuitorii, ce-ar fi sa se recupereze sumele de la amaratul de angajat, imputandu-i acestuia o "neglijenta in serviciu", sau ceva de genul, care l-ar face pasibil sa plateasca. Eu le-as spune sa vizioneze imaginile captate de camerele video si, daca au dubii, sa faca ce vor, pentru ca exista si justitie, atunci cand se procedeaza de aceasta maniera.Pana la urma, singura victima este acest baiat, caruia angajatorul nu a fost in stare sa-i ofere conditii de munca lipsite de astfel de riscuri (spuneati mai devreme ca au mai fost sanctionati pentru ca nu au paza).
Spargere magazin
Mira123
Buna ziuă, am nevoie de un raspuns la urmatoarea problemă. Eu am un prieten care în urmă cu 6 ani, a furat ceva, dar l-a dat înapoi proprietarilor, ... (vezi toată discuția)