avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jaf armat - nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jaf armat - nelamurire

Buna ziua,
Solicit lamuriri in urmatoarea problema:
Salariatul X ocupa un post de operator PC in cadrul unei firme de pariuri, efectuand, insa, si operatiuni de casierie si contabilitate primara. Cu aproximativ 40 de min inainte de sfarsitul programului, acesta este luat prin surprindere de doi indivizi mascati si inarmati, amenintandu-l cu un pistol sa le dea toti banii. Salariatul, fiind speriat si avand indreptat pistolul catre el, s-a conformat si le-a dat o parte din bani, caci unul din indivizi a patruns dupa ghiseu si a luat el restul de bani. Totul s-a derulat foarte repede, astfel ca salariatul nu a putut actiona butonul de alarma sau nu si-a dat seama sa actioneze butonul decat imediat dupa ce indivizii au disparut. De mentionat ca salariatul se afla in perioada de proba.Politia a sosit destul de repede, a dat o declaratie cu cele intamplate si cazul se afla in cercetare. Intrebarea ar fi daca este vreo problema ca nu a actionat acel buton de alarma in timpul atacului, salariatul fiind foarte tanar si neavand experienta, ar putea fi banuit cu ceva in cauza?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri! Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Ayaz , utilizator 20:51, 24 Martie 2010
Chemarea persoanei pentru noi declaratii in fata organelor de cercetare,demonstreaza,fie ca politia nu detine toate informatiile,fie ca acestea sunt contradictorii in acest moment si de asemeni,poate in mai multe randuri, chiar declaratiile acestuia ,au fost in anumite puncte contradictorii sau exista anumite "umbre" in acestea.
De asemenea poate fi vorba despre confruntari,reconstituiri sau alte acte de procedura care se efectueaza in cursul unei cercetari.
Daca nu are nicio implicare persoanei nu are de ce sa ii fie teama,chiar daca poate la un moment sau altul a mai uitat anumite situatii
Buna seara,
Totul a fost bine astazi, a fost invitat pt unele discutii si i s-a prezentat poligraful, precizandu-i-se ca nu este obligat sa faca testul, el insa doreste sa faca acest test deoarece nu are nimic de ascuns, dimpotriva doreste ca acei hoti sa fie prinsi si trasi la raspundere asa ca va colabora in continuare cu organele in acest sens. Apoi, vrea ca prin acest test sa-si dovedeasca nevinovatia, chiar daca ofiterul cu care a stat de vorba azi a fost binevoitor si i-a zis, citez: "dupa flerul meu, esti nevinovat" si sa stea linistit, sa nu-si faca griji (aidoma sfaturilor dv, multumim!), iar daca va fi necesar sa mearga la dansul sa ia o adeverinta precum ca e nevinovat pt a nu avea probleme cu angajatorii.Nu s-a pus in discutie ca ar mai fi necesar sa dea declaratii, a ramas prima si singura declaratie pe care a dat-o in seara faptei. La testul poligraf este programat pt data de 10.03.2010, deoarece a fost nemancat, trebuia sa fi fost instiintat din timp in sensul acesta si el nu a fost, de aici avea acea temere, ca nu stia unde va fi dus si pt ce, l-am incurajat insa, si, gratie si sfaturilor dv, acum i-a revenit curajul si a inteles ca e vorba de niste proceduri. Va multumim ca existati si dati curaj celor descumpaniti!:)

P.S. E posibil ca firma sa propuna/ceara testul poligraf?
Testul poligraf nu constituie proba in instanta
In eventualitatea acceptarii sustinerii testului,persoana in cauza trebuie temeinic informata anterior
ynocentta a scris:

Testul poligraf nu constituie proba in instanta
In eventualitatea acceptarii sustinerii testului,persoana in cauza trebuie temeinic informata anterior

Indicatiile doamnei"ynocentta" sunt pretioase si relevante.
Desi persoana,probabil este nevinovata,eu nu l-as fi sfatuit sa dea testul pentru ca orice emotie din cadrul testului,mai ales daca este o fire emotiva,poate fi interpretata si apoi poate fi tracasat.
Se pare ca este prea tarziu...
Da, este foarte riscant.
Daca cumva exista alte dovezi mincinoase care sa duca catre vinovatie atunci se poate discuta despre utilitatea testului in aparare...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Explicati-mi va rog ce se poate intampla floricica_1986 floricica_1986 am sa va spun povestea pe scurt... prin luna martie am fost la un chef impreuna cu o prietena de-a mea. de la acel chef a disparut un telefon... Noi am fost ... (vezi toată discuția)
Spargere magazin Mira123 Mira123 Buna ziuă, am nevoie de un raspuns la urmatoarea problemă. Eu am un prieten care în urmă cu 6 ani, a furat ceva, dar l-a dat înapoi proprietarilor, ... (vezi toată discuția)
Condamnat nevinovat FlorinDatcu FlorinDatcu Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca ... (vezi toată discuția)