avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accesul la documentele asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accesul la documentele asociatie

Buna,

Am o intrebare legata de drepturile proprietarilor membrii a unei asociatii.

Avem un proprietar care soliciti copii xerox dupa toate chitantele, listele de plata, rapoarte ale cenzorilor, etc. din 2004 pana in prezent.

As dori sa stiu daca conducerea asociatiei este obligata sa ii puna la dispozitie aceste copii avand in vedere ca toate rapoartele cenzorilor sunt la zi, nu s-au gasit nereguli in acte, persoana respectiva neavand de fapt nici o reclamatie ci doar incearca sa sicaneze membrii conducerii.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
alibotean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:01, 30 Septembrie 2012
Cel care le detine.
De regula toate documentele trebuie sa stea in sediul asociatiei si nu acasa la administrator sau la presedinte.
Si cum vedem daca s-a umblat in fonduri care nu apar pe lista curenta? am exemplu de prime ,protocoale si altele suportate din venituri care nu sunt la cunostinta proprietarilor!
Se fura in draci la asociatiile de proprietari! Administratorul si presedintele gasesc tot timpul ceva pe care sa dea banii, in special reparatii (la moi se rep-ara subsolul de peste 30 de ani)!
Am auzit ca se negociaza cu prestatorii un procent pentru administratori si presedinti! Nu ii mai tineti in brate! Pacat de acest popor ca trebuie sa se loveasca de hotie inca de la propria locuinta! Mai departe... Si tace! Si inghite! #-o
In subsol sunt multe lucruri de facut si nu se pot rezolva toate o data. In al doilea rand stricaciunile se intampla mereu ca si in casa proprie, ba una, ba alta....
Banii care se strang la fondul de reparatii sunt destinati acestor reparatii, nu sa fie tinuti la saltea.

Pueti sa cereti administratorului sa va arate luna de luna situatia fondurilor. Aveti dreptul sa stiti.
Maria Bezsan a scris:
Se fura in draci la asociatiile de proprietari! Administratorul si presedintele gasesc tot timpul ceva pe care sa dea banii, in special reparatii (la moi se rep-ara subsolul de peste 30 de ani)!

Daca se fura mergeti la politie si sesizati.
Daca se repara de 30 de ani un subsol al blocului construit acum 5 ani este anormal.
Dar daca se repara de 30 de ani un subsol al unui bloc construit acum 30 de ani este absolut firesc si normal.
Un bloc (cu subsol, terase, instalatii, fatade...) trebuie intretinut pe intreaga durata de existenta a cestuia. In satele romansti chiar cele mai sarace daca o sa mergeti o sa constatati ca foarte multi oameni isi repara gardurile, curata drumurile, canalele, varuiesc peretii macar la Pasti...
Asa trebuie procedat si la blocuri.

Chiar acum au hotarat sa zugraveasca parterul , sa puna autocolante in ascensoare, sa faca RTP si VTP la niste preturi sa moara de invidie ceilalti presedinti si administratori de bloc ! Mai scutiti-ma cu "placa" lucrarilor la bloc necesare atata vreme cat nu se fac decat carpaceli pe bani multi ca sa aiba ce face permanent (asta inseamna cota parte din lucrare si voi o stiti iar eu nu pot sa o demonstrez fiindca niciun prestator nu are interes sa isi piarda clientul)!

Alte discuții în legătură

Repartizarea costurilor cu reparatiile mihai_munteanuu mihai_munteanuu Buna ziua, intampin urmatoarea problema: Am observat pe lista de plata cate 30 lei pentru toate apartamentele scarii respective de bloc ca fiind de fapt ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lawyer2016 lawyer2016 Va solicit pararea intr-o speta legata de asociatiile de proproietari Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa solicit copii xerox dupa deciziile ad.generale si ale com.executiv? ContSters309565 ContSters309565 Buna ziua, sunt proprietar de apartament , intr-o Asociatie de proprietari. Am solicitat scris presedintelui de bloc (Asociatie de Proprietari ) sa-mi dea ... (vezi toată discuția)