am si eu o mare intrebare: o plangere penala transformata intr-un dosar penal si trimisa la parchet inca din luna decembrie cat timp ii poate lua pana ajunge efectiv acolo? caci cei de la politie mi-au trimis un fel de instiintare ca s-a trimis la parchet iar la parchet nici nu e inregistrat si nici cica ca nu il pot vedea. de ce?
chiar nu inteleg!
Din nefericire aceste termene sunt cam...aleatorii.Nu se stie in ce stadiu se afla dosarul ,chiar daca a fost trimis Parchetului,iar acest lucru poate fi demonstrat de cei de la politie ,cu condica de expeditie,unde se va vedea data plecarii precum si de cei de la Registratura Parchetului,care pot face dovada datei primirii dosarului.
Dosarul poate fi la Primul procuror sau la loctiitorul acestuia in vederea repartizarii sau chiar la procurorul caruia i-a fost repartizat acesta
Pentru orice plangere penala si oricui se adreseaza *(politie sau parchet) se ia un numar unic de la Parchet. Daca procurorul considera ca plangerea penala este de competaenta politiei o inainteaza spre solutionare. Depinde la care organ de cercetare al politiei judiciare este inaintat si de competenta teritoriala si materiala a politiei. De regula procurorul stabileste un termen de solutionare,iar daca se depaseste acest termen se solicita de politie un nou termen.
Totodata, in plangerea adresata termenul de solutionare poate fi mai mare sau mai mic, dupa natura infractiunii..
Adresati-va procurorului care supravegheaza UP sau prim procurorului ierahic, daca aveti comunicare de la politie ca dosarul este inaintat la Parchet(aveti numar de dosar,etc).
Daca dvs ati efectuat plangerea in numele unchiului dvs. cel mai bine unchiul dvs ar trebui sa angajeze un avocat sa-l reprezinte. Depinde de ce natura este infractiunea sesizata.
Apropo politia v-a comunicat solutia pe care a propus-o in aceasta plangere penala? Daca s-a propus NUP sau SUP dureaza mai mult confirmarea, deoarece sunt solutionate intai dosarele penale cu RTUP(avand in vedere numar mic procurori si numar mare de dosare penale de solutionat).
Succes!
asadar cred ca o sa fac dupa cum vad si carare pe la parchet nu numai in tribunal si la judecatorie. vai de vai!
unchiul meu nu mai vrea sa fie implicat si as vrea chiar sa-l "scot" ca sa zic asa din plangere. eu am facut plangerea, eu am semnat-o si acum ca totul a trecut pe numele meu pot sa-l...exclud pe el din plangere?
politia doar mi-a trimis acasa ca l-au inaintat la parchet dat fiind faptul ca face obiectul unui dosar penal acum; este vorba despre fals in declaratii si uz de fals cu unii cu care am "treaba" si in tribunal si de ce? pt ca am vazut ca judecatoarea care "ne" are chiar nu vrea sa "vada" nimic din ce aduc si eu, poate asa va vedea ca totul este ilegal. dar...sa vedem.
In conditiile in care dosarul a fost trimis la parchet,cu referatul de rigoare,rezulta ca in acea cauza,tatal dvs detine o calitate
Ramane ca procurorul responsabil sa analizeze faptele cu probele si sa dispuna masurile legale
Dvs.,ati vorbit la modul generic despre "plangere penala",nefacand precizarea necasara cu privire la obiectul acesteia.
Pe de alta parte ,daca este vorba despre o plangere prealabila,unchiul dvs.isi poate retrage plangerea.