am si eu o mare intrebare: o plangere penala transformata intr-un dosar penal si trimisa la parchet inca din luna decembrie cat timp ii poate lua pana ajunge efectiv acolo? caci cei de la politie mi-au trimis un fel de instiintare ca s-a trimis la parchet iar la parchet nici nu e inregistrat si nici cica ca nu il pot vedea. de ce?
chiar nu inteleg!
Asa cum v-am mai spus adresati-va scris procurorului care supravegheaza UP sau prim procurorului ierahic, daca aveti comunicare de la politie ca dosarul este inaintat la Parchet (aveti numar de dosar,etc) s ava comunice stadiul cercetarilor.
Succes!.
am facut deci si acea cerere ...am fost iara la parchet in audienta....iar mi s-a spus ca e inca la Politie unde nu e deoarece am fost si acolo si mi s-a spus ca s-a trimis la Parchet...cand a auzit ca am fost la Politie acu mi-au bagat ca vezi Doamne e pe la grefiera....:strambatura:....eu chiar nu mai stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc ca sa se inregistreze odata dosarul ala...plus de-asta aici tot la max. 30zile trebuie sa ti se dea raspuns?
sau la cererile de la parchet nu se aplica acelasi termen de 30 de zile ca...peste tot? ca daca ar fi asa au trecut cele 30 de zile si oricum ce as mai putea face? ca tot mi se spune ba ca e la grefiera...ba ca nu s-a inregistrat...etc....
Am și eu o întrebare dacă. Un dosar se deschide în 2014.și după 2.5 ani ajunge prima oară la instanța este legal sa tina politia și procuratura un timp așa de mult
dinta din data de 17.01.2018 la ora 09:00
Complet: C5 - Apel
Admis apel
Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara împotriva sentinţei penale nr. 401 din 2 octombrie 2017 pronunţată de Judecătoria Hunedoara în dosar nr. 3339/243/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată sub aspectul laturii penale privind individualizarea judiciară a pedepsei şi procedând la o nouă judecată în aceste limite, Înlătură aplicarea art. 83 şi urm. din Codul penal privind amânarea aplicării pedepsei. În temeiul art. 396 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul H.C., cu antecedente penale, la pedeapsa de : - 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art.336 alin.1 din Codul penal cu aplic.art.396 alin.10 din Codul de procedură penală. În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei de 8 luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform art. 92 din Codul penal. În baza art. 93 alin.1 din Codul penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) din Codul penal impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal impune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara, Administra?ie publică locală sau Primăriei municipiului Hunedoara, Administra?ie publică locală –DAS- Centrul de Copii ,, Lumină ?i Speran?ă? , pe o durată de 60 de zile. Desemnează Serviciul de Probaţiune Hunedoara cu supravegherea respectării de către inculpat a măsurilor şi obligaţiilor stabilite prin prezenta decizie şi pune în vedere acestui serviciu dispoziţiile art. 94 din Codul penal. În baza art.404 alin.3 din Codul de procedură penală şi art. 93 alin. 3 rap. la art. 96 din Codul penal atrage atenţia inculpatului că în situaţia nerespectării măsurilor de supraveghere impuse sau a săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere se va revoca suspendarea şi se va dispune executarea pedepsei. Menţine dispoziţiile sentinţei penale atacate privind cheltuielile judiciare. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 17 ianuarie 2018.
Hotarare 29/2018 din 17.01.201