avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in cat timp ajunge un dasar de la politie la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in cat timp ajunge un dasar de la politie la parchet?si de ce nu il pot studia?

buna ziua!

am si eu o mare intrebare: o plangere penala transformata intr-un dosar penal si trimisa la parchet inca din luna decembrie cat timp ii poate lua pana ajunge efectiv acolo? caci cei de la politie mi-au trimis un fel de instiintare ca s-a trimis la parchet iar la parchet nici nu e inregistrat si nici cica ca nu il pot vedea. de ce?
chiar nu inteleg!
Cel mai recent răspuns: Alinionescu , utilizator 18:18, 24 Februarie 2021
In raport de deplasarile repetate la parchet,se impune sa lamuriti de la nivelul acestei autoritati problemele,astfel incat eventual nu se mai impun deplasari ulterioare la instanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
ynocentta, utilizator
asa ca o lamurire generala asupra problemei era vorba despre o plangere penala asupra persoanelor cu care sunt inca in litigiu la judecatorie pentru "declaratii false si uz de fals" care dupa 6luni dupa ce a fost depusa s-a transformat in dosar penal si a fost trimis la parchet. treaba era ca eu o facusem in numele unchiului meu deoarece eu stiam toate datele problemei iar imobilul adus acolo in discutie in plangerea penala era pe atunci al unchiului meu (nu tatal ynocentta) dar acum imobilul este al meu si credeam eu ca unchiul meu putea fi exclus din plangere si sa raman doar eu care la momentul respectiv eram doar mandatar.
si plus de asta plagerea este exlus sa mi-o retrag deoarece o persoana nu poate sfiida asa legile dupa bunul lui plac chiar fara sa plateasca. tip...un an...tip...doi...poate o auzi vreo justitie-ca eu asa consider ca si cum as tipa la luna.
Mergeti mai departe cu plangerea ,astfel cum ati inceput,nu aveti de ce sa modificati ceva,chiardaca unchiului dvs.ii este greu sau ii este greu sa continue,poate fi reprezentat de avocat,sau va poate da procura.
tocmai asta e ca tot cu procura am facut prima data si plangerea in numele lui - ca tot eu am facut-o si pe aceea - dar cand sa ma duc sa vad dosarul mi s-a spus ca eu nu pot ci doar unchi-meu, chiar daca eu am procura. si unde sa merg mai departe cu plangerea daca cei de la politie imi spun ca au trimis dosarul la parchet iar parchetul spune ca nu e la ei?! aici e dilema mea.
Fiecare organ de urmarire penala are o condica expeditie si o registratura la primire.Verificati condicile de corespondenta si registraturile celor doua insititutii,ca dora,dosarul nu o fi rams pe drum intre cele doua organe.
Dosarul exista,dar se pare ca nuexista bunavointa din partea angajatilor de la cele doua institutii.

Alte discuții în legătură

Cand pot redobandi - permisul de conducere ? Bossis72 Bossis72 Am avut un eveniment care a rezultat un dosar penal pe alcool va transmit sentinta pe scurt : . În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub ... (vezi toată discuția)
Obținerea permisului de conducere anulat.?? Andrei Mezei Andrei Mezei Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de PARCHETUL DE PE LÎNGĂ JUDECĂTORIA TOPLIŢA împotriva ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat tytyrez77 tytyrez77 Azi Am avut dosar si permisul anulat ,dupa prima anfatisare a mai durat cam 30 de zile si a aparut pe portal aceasta hotarare,,,,,,PENTRU ACESTE ... (vezi toată discuția)