avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie pentru cablu de internet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie pentru cablu de internet

Problema 1 : Acum 5 ani de zile cand am instalat un cablu de internet care trece pe holul blocui nu am cerut acordul asociatie de proprietari deoarece presedintele asociatiei nu a fost de acord cu cablarea pe interiorul blocului.
Luna trecuta m-am trezit la intretinere cu o taxa de 5 lei si cu explicatia ca "asociatia" a hotarat ( se pare) sa ma taxeze pentru folosirea spatiului comun.

In discutia cu presedintele asociatiei de proprietari acesta mi-a aratat intr-o carte un articol de lege care dadea dreptul asociatiei de proprietari sa inchirieze : "tertilor, persoane fizice , juridice ......" (aceasta era formularea) spatiile comune.

Aici apare discutia: eu spuneam ca acest pasaj de lege este destinat crearii unnui spatiu legal pt contractele cu tertii , el spunea ca acolo e o insiruire : tertii , peroanele fizice , persoanele juridice etc. (imi pare rau dar nu am retinut mai mult de cat faptul ca era art 63, altfel dadeam textul complet)

Intrebarea mea este: cine are dreptate eu sau el.

Problema 2 este legata tot de acelasi subiect: acolo se mentiona un contract de folosinta. Intrebarea mea este: contractul de folosinta presupune sau nu o suma de bani (pt ca din ce stiu eu contractul de folosinta = contract de comodat)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
mnegut, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:49, 29 Martie 2010
Daca acel cablu deserveste un singur proprietar este normal ca decizia comitetului sa se refere la acel proprietar si nu la toti proprietarii. Poate ca ceilalti proprietari au asigurate serviciile de internet, tv, telefon de la firme care platesc deja la asociatie o chirie lunara.
In comitet nu avea sens sa se mai ia o decizie pentru acestia. Poate ca s-a luat alta data o asemenea decizie pentru ceilalti. Acum si-a amintit cineva si de acest cablu, a pus in discutie in comitet si s-a decis. Proprietarul poate contesta, poate negocia, poate plati sau renunta la acel distribuitor si sa treaca la altul.
@adriantot
Ideea e ca daca ii vine si altuia ideea sa procedeze la fel nu i se poate aplica taxa asta, ci alta printr-un alt PV.
Pai daca e sa facem o taxa, o facem pentru toata lumea care procedeaza similar, nu instituim taxa pentru proprietarul X, ca ne-a suparat acum, dupa 5 ani ca nu ne-a dat buna-ziua sau tropaie cand trece pe sala.
Ma gandesc ca un pic de principialitate n-ar strica.....
Principialitate, principialitate, da pe mine legea nu ma apara de astfel de "abuzuri" ? Adica nu exista legal nimic nici o prevedere in cest sens?

Moral vb io i-am explicat ca nu e corect sa faca o chestie doar pt mine. El pretinde ca, comitetul a aplicat art 39 (care io zic ca nu mi se aplica eu fiind membru al asociatiei) si a dat o decizie doar pt mine. Eu l-am intrebat daca exista o astfel de decizie generalizata si s-a facut ca ploua. L-am intrebat cum a ajuns la suma aia si a zis ca e asa simbolic.

Eu incerc sa adun informatii ca sa pot sa ii fac o cerere scrisa cu argumente bazate pe lege ca sa ii inchid gura. Daca continua, vreau sa merg mai departe la primarie etc. In toata aceasta discutie intremine si el e si vb de ambitie. Atunci cand am instalat cablul pt ca el nu a fost de acord ca acea firma de internet sa monteze in mod civilizat aparatura la noi in bloc am gasit aceasta solutie de a trage cablul prin holul blocului eu fiind pe partea opusa de bloc fata de unde venea cablul acela. La momentul respectiv el a venit si a zis ca io trebuie sa dau cablul ala jos de acolo ca nu e aprobat de el, moment in care eu l-am trimes sa isi vada de "gradinarit". Acum el incearca prin toate metodele care ii stau la dispozitie sa ma agaseze.
V-am mai spus, puteti sa-i faceti reclamatie, daca asta doriti, la primarie, pentru ca asociatia a impus o taxa special pentru Dv, fara a avea un contract de "inchiriere perete" si ca in lumina art.39 nu va considerati un tert.
Nu scrie in nicio lege ca asociatiile NU trebuie sa faca nu stiu ce chestie, scrie ce trebuie sau ce pot sa faca.
Deci e vorba de interpretare. Eu, una, v-am dat niste argumente, daca le gasiti adecvate, le puteti folosi in reclamatia Dv. Mai mult de-atat nu vad ce-as putea sa va mai spun.
adriantot a scris:

Daca acel cablu deserveste un singur proprietar este normal ca decizia comitetului sa se refere la acel proprietar si nu la toti proprietarii. Poate ca ceilalti proprietari au asigurate serviciile de internet, tv, telefon de la firme care platesc deja la asociatie o chirie lunara.
eu cred ca aceasta impunere catre un singur proprietar poate fi catalogata si ca discriminare. argumentul ?
firma care deserveste internetul la majoritatea apartamentelor plateste asociatiei o oarecare chirie, care este aducatoare de venituri pentru asociatie, dar nu din buzunarul proprietarului, ci din al firmei. ce-i drept, fiecare din acesti proprietari platesc o oarecare suma catre firma de net in al carei cost intra si acea chirie platita asociatiei. in cazul nostru, proprietarul plateste atit suma lunara catre firma de net, cit si catre asociatiei.
concluzia .... majoritatea proprietarilor primesc o cota parte de la firma de net care plateste chirie asociatiei, initiatorul topicului trebuie sa dea.
ca sa nu fie discriminare, acea suma chirie TREBUIE SA FIE CERUTA FIRMEI, NU PROPRIETARULUI care vrea net de la respectiva firma.

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere cu upc cf legii 230.2007 si hg 1588/2007 coryzalia coryzalia Buna ziua, Sunt presedintele unei asoc. de proprietari si am descoperit printre actele asociatiei un \\"acord\\" cu UPC - acceptat si semnat de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)