avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru conducerea autoturismului sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice

Buna seara, cu riscul de a fi prea explicit, dar am dorinta de a rezolva cat mai repede problema.
Deci:

ora 21:30 - consumat ultima din cele 2 beri
21:30-23:50 - dormit
23:50 - circulat regulamentar, fara accident sau altele...
23:55 - oprit de catre un echipaj de pol. al unei sectii de cartier, pentru verificare asigurare
23:57 - asigurare OK, solicitat sa ies din masina si sa dau alcooltest
23:57 - 0,54 in aer expirat
00:50 - prima proba sange la spital (intre timp, pe drum duba a oprit intr-o parcare a unei societati, pentru nu stiu ce ...)
01:50 - a doua proba
03:10 - se elibereaza dovada fara drept de circ, la sectia de pol. respectiva (fara proces-verbal, sau alt doc)
03:15 - sunt solicitat sa semnez o declaratie pe care a dat-o unul din politisti-refuz, pentru ca nu am fost lasat macar sa citesc ce scria (declaratie dictata la telefon de o alta persoana);
03:15 - mi se dicteaza o declaratie pe care ar trebui sa o dau, refuz din nou, pentru ca faptele dictate nu sunt reale;
03:30 - plec, spunandumi-se ca voi primi in 2-3 zile rezultatele biologice si o adresa sau ceva (asa au declarat cei 2 agenti);
Acum - au trecut 9 zile - nici un document primit acasa.

Mentionez ca nu urmaresc sa scap fara pedeapsa, dar 3 luni de suspendare ar fi ok, nu am avut nici un fel de eveniment rutier, nici atunci nici in cei aproape 4 ani de cand am permis, doresc din tot sufletul doar sa pot primi doar 3 luni de suspendare...

Este posibil?

PS Ce trebuie sa fac acum? Sa merga la IML Craiova , sa platesc/sa aflu rezultatele?

Va multumesc frumos pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: alisor , utilizator 10:43, 27 Aprilie 2011
Un singur fapt,incercati sa faceti publica prin intermediul presei intamplarea care v-a avut in centru.Ma refer mai mult la presa centrala si apoi,la cea locala,indifernt de felul acesteia,scrisa sau audio-vizuala.
Succes !
Desfasurati demersurile a prezenta Chestorului Sef al IGP Dolj ,PV intocmit de angajatii unitatii pe care o reprezinta pe o pagina simpla,alba
La o alcoolemie de 0,54 in aerul expirat aproape sigur la proba de sange se va depasi limita de 0,8. Deci, infractiune. Consecinta: anularea permisului de conducere
Noutati despre acest caz:
- am platit din proprie initiativa contravaloarea analizelor la IML, pentru ca doresc foarte mult sa rezolv cat mai repede; asa cum am mai spus, este vital pentru mine sa nu am probleme penale, mai ales ca nu a fost nici un eveniment/accident, nu am antecedente, nici macar o amenda, am participat direct chiar la prinderea unui spargator de masini, si sper ca toate acestea sa fie luate in consideratie de catre procuror/judecator;

- am primit o adresa acum de la IPJ, in care se spune ca permisul a fost retinut in baza art 87-alin 1, pana la solutionarea cauzei penale (nu stiu inca rezultatul analizelor); in adresa se mai spune doar ca daca voi conduce intre timp, se va deschide dosar penal conform art86-alin.2

Va rog, imi puteti da un sfat, ce ar trebui sa fac acum ? Sa merg la IPJ, sa dau o declaratie, in care sa spun tot ce am declarat aici , si sa solicit eventual clementa , recunoscandu-mi bineinteles greseala facuta?

Sa merg la sectia de pol. ?

Sa intreb la IPJ/sectie, cine este procurorul si sa merg la dansul pentru o declaratie?

Va rog, ajutati-ma, recunosc ca am gresit, dar sper din tot sufletul sa fiu inteles atat cat este posibil!

Multumesc mult si astept raspunsul dvs.!
Procedura legala ,nu prevede clementa
Aspectele mentionate referitor la participarea dvs la prinderea spargatorului de masini ,va fi luata in consideratie .
Primordial ramane aspectul alcoolemiei, de a caror valori depinde incadrarea
Luati act de precizarile pertinente ale colegului cioan

Alte discuții în legătură

Alcoolemie. ce urmeaza dupa recalculare? dionis_31 dionis_31 In urma contestatiei a iesit sub 0,8. E posibil ca procurorul sa nu accepte aceste rezultate? Ce urmeaza? (vezi toată discuția)
Alcool la volan pytu26 pytu26 salut,am si eu o intrebare....am fost oprit in alcool test 0.62........sangele prima proba 1.05....a doua 0.95.......dupa aceea recalculare.La recalculare ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)