avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru conducerea autoturismului sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice

Buna seara, cu riscul de a fi prea explicit, dar am dorinta de a rezolva cat mai repede problema.
Deci:

ora 21:30 - consumat ultima din cele 2 beri
21:30-23:50 - dormit
23:50 - circulat regulamentar, fara accident sau altele...
23:55 - oprit de catre un echipaj de pol. al unei sectii de cartier, pentru verificare asigurare
23:57 - asigurare OK, solicitat sa ies din masina si sa dau alcooltest
23:57 - 0,54 in aer expirat
00:50 - prima proba sange la spital (intre timp, pe drum duba a oprit intr-o parcare a unei societati, pentru nu stiu ce ...)
01:50 - a doua proba
03:10 - se elibereaza dovada fara drept de circ, la sectia de pol. respectiva (fara proces-verbal, sau alt doc)
03:15 - sunt solicitat sa semnez o declaratie pe care a dat-o unul din politisti-refuz, pentru ca nu am fost lasat macar sa citesc ce scria (declaratie dictata la telefon de o alta persoana);
03:15 - mi se dicteaza o declaratie pe care ar trebui sa o dau, refuz din nou, pentru ca faptele dictate nu sunt reale;
03:30 - plec, spunandumi-se ca voi primi in 2-3 zile rezultatele biologice si o adresa sau ceva (asa au declarat cei 2 agenti);
Acum - au trecut 9 zile - nici un document primit acasa.

Mentionez ca nu urmaresc sa scap fara pedeapsa, dar 3 luni de suspendare ar fi ok, nu am avut nici un fel de eveniment rutier, nici atunci nici in cei aproape 4 ani de cand am permis, doresc din tot sufletul doar sa pot primi doar 3 luni de suspendare...

Este posibil?

PS Ce trebuie sa fac acum? Sa merga la IML Craiova , sa platesc/sa aflu rezultatele?

Va multumesc frumos pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: alisor , utilizator 10:43, 27 Aprilie 2011
Puteti plati ,dar ste bine cat mai repede, pentru a beneficia eventual de rezultatul recalcularii.
tica eu am asteptat 4 luni de la recoltarea probelor sa vina rezultatul,la 0,53 an alcooltest a iesit la sange 0,90 si respectiv 0,75 la a2-a proba,acum astept de 10 luni sa vina un calcul retroactiv tot de la IML Craiova,care se misca f. greu
silviuionel a scris:

tica eu am asteptat 4 luni de la recoltarea probelor sa vina rezultatul,la 0,53 an alcooltest a iesit la sange 0,90 si respectiv 0,75 la a2-a proba,acum astept de 10 luni sa vina un calcul retroactiv tot de la IML Craiova,care se misca f. greu

Buna ziua Ionel (apropos, numele meu nu este tica):)

Ai primit ceva pana la urma?

In alta ordine de idei, noutati:
# am platit taxa, am completat declaratia initiala - IML a cerut acest lucru printr-o adresa catre sectie, dosarul s-a intors la IML pt recalculare;
# saptamana aceasta am fost la IML sa intreb cum stau, iar doamna de la registratura mi-a spus ca dosarul este in lucru, deoarece nu avea acolo nu stiu ce document, in lucru insemnand la persoana care face calculul;

Intrebare: asta inseamna oare ca rezultatul este foarte aproape de a fi comunicat?

De ce intreb, pt ca azi tocmai am primit masina de serviciu, si vreau sa stiu macar ce rezultat este cat mai repede, pentru a sti ce sa spun la firma.

Poate cineva sa estimeze cand voi avea totusi acest rezultat - au trecut apropae 8 luni...

PS Daca totusi printr-o minune ar iesi sub/egal cu 0,80, asta inseamna ca permisul il voi capata imediat dupa comunicarea rezultatului?

Craciun Fericit!

Multumesc pentru sfaturile acordate!
Dureaza foarte mult astfel de lucrari din motive obiective,numarul mare de astfel de situatii si numarul redus de personal,deci nimeni nu poate estima data finalizarii lucrarii.
Eu sunt de parare sa asteptati si sa aflati mai inatai rezultatul.
Craciun Fericit si dvs !

Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Salutare,

revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns pana acum:
Daca totusi printr-o minune ar iesi sub/egal cu 0,80, asta inseamna ca permisul il voi capata imediat dupa comunicarea rezultatului? Sau dosarul mege de la sectia la procuror, si acesta poate da NUP sau mai stiu eu ce ??
A trecut atata timp, si chiar vreau sa stiu cat mai dureaza aproximativ, din momentul in care apare rezultatul de la recalculare...

Multumesc anticipat pentru un raspuns rapid.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie. ce urmeaza dupa recalculare? dionis_31 dionis_31 In urma contestatiei a iesit sub 0,8. E posibil ca procurorul sa nu accepte aceste rezultate? Ce urmeaza? (vezi toată discuția)
Alcool la volan pytu26 pytu26 salut,am si eu o intrebare....am fost oprit in alcool test 0.62........sangele prima proba 1.05....a doua 0.95.......dupa aceea recalculare.La recalculare ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)