Buna seara, cu riscul de a fi prea explicit, dar am dorinta de a rezolva cat mai repede problema.
Deci:
ora 21:30 - consumat ultima din cele 2 beri
21:30-23:50 - dormit
23:50 - circulat regulamentar, fara accident sau altele...
23:55 - oprit de catre un echipaj de pol. al unei sectii de cartier, pentru verificare asigurare
23:57 - asigurare OK, solicitat sa ies din masina si sa dau alcooltest
23:57 - 0,54 in aer expirat
00:50 - prima proba sange la spital (intre timp, pe drum duba a oprit intr-o parcare a unei societati, pentru nu stiu ce ...)
01:50 - a doua proba
03:10 - se elibereaza dovada fara drept de circ, la sectia de pol. respectiva (fara proces-verbal, sau alt doc)
03:15 - sunt solicitat sa semnez o declaratie pe care a dat-o unul din politisti-refuz, pentru ca nu am fost lasat macar sa citesc ce scria (declaratie dictata la telefon de o alta persoana);
03:15 - mi se dicteaza o declaratie pe care ar trebui sa o dau, refuz din nou, pentru ca faptele dictate nu sunt reale;
03:30 - plec, spunandumi-se ca voi primi in 2-3 zile rezultatele biologice si o adresa sau ceva (asa au declarat cei 2 agenti);
Acum - au trecut 9 zile - nici un document primit acasa.
Mentionez ca nu urmaresc sa scap fara pedeapsa, dar 3 luni de suspendare ar fi ok, nu am avut nici un fel de eveniment rutier, nici atunci nici in cei aproape 4 ani de cand am permis, doresc din tot sufletul doar sa pot primi doar 3 luni de suspendare...
Este posibil?
PS Ce trebuie sa fac acum? Sa merga la IML Craiova , sa platesc/sa aflu rezultatele?
Din tot ce citesc pe net, inteleg ca totusi depunerea unei cereri pentru acordarea unei dovezi este tot ce pot face la acest moment. (Vad ca alte persoane in cazuri mult mai grave au circulat si 2-3 ani cu dovada pana la solutionarea cazului PENAL).
De aceea, va rog sa-mi dati si mie raspuns cat mai avizat la 2 intrebari:
1. daca dosarul este inca la comisarul de la sectie, in asteptarea rezultatului recalcularii, catre cine trebuie sa fac cererea pentru acordarea dovezii/unde trebuie depusa? La sectia de politie, sau direct la Parchet? Inteleg ca totusi parchetul trebuie sa stie de dosarul meu, chiar daca este in cercetare la comisarul de sectie.
2. imi puteti da un model de cerere - a se vedea si argumentele ce trebuie mentionate pentru a-mi justifica cererea?
Un raspuns cat mai rapid ar fi mai mult decat necesar, avand in vedere situatia in care ma aflu.
Va multumesc, si sper sa pot gasi intelegere si ajutor macar aici!
Am gresit, dar de un an am ajuns sa-mi doresc sa mor, de rusine, de griji, de tot...
1.Catre procuorul care supravgheaza desfasurarea urmaririi penale se formuleaza cererea..
2.Nu stiu daca nu exista la parchet tipizate,poate stiu alte persoane mai bine.
Model nu exista,o cerere adresata primului procuoro al parchetului de pe langa judecatoria "X" prin care aratati situatia si solicitati sa vi se aprobe prelungirea dreptului de circulatie
Am facut cerere de urgentare la IML (comisarul de la sectie), dar pana acum tot nimic. Ultima stire era ca mai dureaza 3 saptamani (mai este o sapt).
Intrebare: chiar daca dosarul a fost la sectie pana acum (din feb anul trecut), totusi, nu este nici un procuror desemnat pentru urmarirea cercetarilor? As dori sa fac acea cerere in baza art.111, pentru a obtine dovada provizorie de conducere pana la finalizarea dosarului.
De ce? Pentru ca suint in situatia in care trebuie sa dau un termen clar la angajator , plus ca la inceputul lui aprilie tot managementul extern din Spania va veni, iar ei cu siguranta (au si spus) nu vor intelege de ce dureaza ata, avand in vedere ca nu a fost accident, etc. !! Locul meu de munca si implicit viitorul meu si al familiei depinde 2, maxim 3 saptamani!!!
se pare ca ai ghinion!din cele relatate de tine astepti o recalculare de 9 luni....mult.ideea e ca daca ai dat declaratia insotit de cineva care stie ce si cum ,poti scapa basma curata daca nu sansele sunt nule!si eu ma numar printre cei ghinionisti,am avut parte de doua recalculari (un politist ,,competent,, care a gresit niste date),un an de asteptare,rezultatul recalcularii mai mare!
Am dat tel vineri la IML, si recalcularea a fost transmisa de joi prin corespondenta la Politia Municipala Craiova. Comisarul de la sectie mi-a spus ca maine sau cel tarziu marti, va ajunge si la el, urmand sa ma cheme imediat sa-mi comunice rezultatul!
Sper din tot sufletul sa fie o veste ..."buna" !
Tot comisarul mi-a spus ca atunci cand ma cheama, va trebui sa mai dau niste declaratii. Stiti cumva despre ce declaratii ar mai fi vorba ?
Daca printr-o minune, valoare este mai mica sau cel mult egala cu 0,8, dosarul se trimite oricum la Procuror, sau se poate inchide de catre comisar?
Si inca o intrebare: dupa ce in sfarsit comisarul trimite dosarul la Procuror, pot face acea cerere de acordare provizorie a dreptului de circulatie, in baza art.111?
A trecut totusi 1 an si o luna de la eveniment, si cu toate circumstantele atenuante prezentate mai sus, poate as avea o sansa, totusi...
Va voi anunta maine sau marti rezultatul recalcularii - de la Registratura IML mi s-a spus ca a venit sigilat de la Laboratorul toxicologic, si ei l-au trmis ca atare mai departe prin corespondenta.
Doamne-ajuta! La cat am suferit 1 an de zile, nu-mi mai trebuie bautura la volan , pentru nimic in lume.
Alcool la volan
pytu26
salut,am si eu o intrebare....am fost oprit in alcool test 0.62........sangele prima proba 1.05....a doua 0.95.......dupa aceea recalculare.La recalculare ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan
vovy
Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011.
Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)