Buna seara, cu riscul de a fi prea explicit, dar am dorinta de a rezolva cat mai repede problema.
Deci:
ora 21:30 - consumat ultima din cele 2 beri
21:30-23:50 - dormit
23:50 - circulat regulamentar, fara accident sau altele...
23:55 - oprit de catre un echipaj de pol. al unei sectii de cartier, pentru verificare asigurare
23:57 - asigurare OK, solicitat sa ies din masina si sa dau alcooltest
23:57 - 0,54 in aer expirat
00:50 - prima proba sange la spital (intre timp, pe drum duba a oprit intr-o parcare a unei societati, pentru nu stiu ce ...)
01:50 - a doua proba
03:10 - se elibereaza dovada fara drept de circ, la sectia de pol. respectiva (fara proces-verbal, sau alt doc)
03:15 - sunt solicitat sa semnez o declaratie pe care a dat-o unul din politisti-refuz, pentru ca nu am fost lasat macar sa citesc ce scria (declaratie dictata la telefon de o alta persoana);
03:15 - mi se dicteaza o declaratie pe care ar trebui sa o dau, refuz din nou, pentru ca faptele dictate nu sunt reale;
03:30 - plec, spunandumi-se ca voi primi in 2-3 zile rezultatele biologice si o adresa sau ceva (asa au declarat cei 2 agenti);
Acum - au trecut 9 zile - nici un document primit acasa.
Mentionez ca nu urmaresc sa scap fara pedeapsa, dar 3 luni de suspendare ar fi ok, nu am avut nici un fel de eveniment rutier, nici atunci nici in cei aproape 4 ani de cand am permis, doresc din tot sufletul doar sa pot primi doar 3 luni de suspendare...
Este posibil?
PS Ce trebuie sa fac acum? Sa merga la IML Craiova , sa platesc/sa aflu rezultatele?
In sfarsit! Pe 24 martie am aflat rezultatul recalcularii - se pare ca numai daca ajungi asa disperat incat sa faci reclamatie si sa mentionezi ca vei aduce in instanta institutia cat si persoanele in civil, poti convinge lumea sa-si faca datoria!
Rezultatul: valoare recalculata de 0,45-0,70. Iar acesta este in concordanta cu valorile anterioare, declaratia data de mine, si detaliile prezentate (varsta, greutate, etc.).
Miercurea trecuta, pe 30 martie, dosarul ajunsese la Parchet.
Maine ma duc in audienta pa prim-procuror, si sper sa obtin eliberarea deciziei de NUP cat mai urgent, pt ca pe 12 aprilie expira termenul dat de firma pt rezolvarea acestei probleme!
Doamne-ajuta! M-am saturat de chinuri de un an de zile! Nu mai beau si apoi sa conduc cat oi trai!
Ne auzim maine dupa-amiaza cu mai multe detalii, precum si sper eu cu vesti bune de la procuror!
INCA UN AMANUNT NECESAR: Din cum a iesit rezultatul, atat comisarul cat si avocatul mi-au spus ca acum nu mai e nici o problema, ci doar o formalitate ca procurorul sa dea rezolutia de NUP, eventual cu amneda contraventionala, si 3 luni suspendare, CARE AU TRCUT DEJA, AVAND IN VEDERE CA STAU DE UN AN, SI NICI NU AM AVUT DOVADA TEMPORARA.
SPER SA NU AM ALTE SURPRIZE NEPLACUTE! Acum, dupa atata suferinta, parca nici nu imi vine sa cred ca sunt atat de aproape de a recupera permisul.
Revin cu noutati:
- pe 5 aprilie am fost la Parchet, pt.audienta;
- nu am putut intra, prim-procurorul era in sedinta, adjunctul in concediu;
- am depus cerere de urgentare a solutiei;
- marti 19 aprilie, am fost din nou, si am intrat in audienta la procurorul adjunct;
- am expus situatia, a verificat dosarul , si , surpriza: m-a chemat maine din nou, sa iau ordonanta cu solutia (sper eu de NUP);
- abia astept ziua de maine, sper sa nu fi zis doar asa, de forma, ca imi va da decizia finala maine.
INTREBARE: Daca maine iau ordonanta, eventual platesc amenda, si ma duc la politie cu dovada, ordonanta si chitanta, exista posibilitatea sa-mi recuperez permisul tot maine?
Mentionez ca chiar daca sunt 90 zile suspendar, eu nu am avut dreptul sa circul inca de la eveniment (feb. anul trecut), si chiar procurorul a spus ca deja a expirat perioada.
Sau trebuie sa astept iar nu stiu cat timp, dupa depunerea actelor pt.restituire?
Trebuie depuse impreuna cu o cerere de restituire , adresata comandantului de politie?
Exista un model de cerere?
Multumesc frumos pentru sfaturile de pana acum, sper sa primesc un raspuns la aceste , sper eu, ultime intrebari!
Dupa 1 an si 2 luni , sunt aproape sa pot trece din nou la volan!
Si fara nici o picatura de alcool de acum inainte, mi-a ajuns un an de chinuri!
# vineri 22.04 am fost la Parchet, prim-procurorul adjunct mi-a dat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala.
# m-am dus cu ea la sectia 3, pentru a mi se intocmi proces-verbal de contraventie de catre agentul care-mi daduse dovada fara drept de circulatie acum 1 an si 2 luni;
# o doamna inspector de la sectia, dupa ce si-a batut joc de mine ("vezi ca oricum suspendarea de 90/120 zile abia acum va incepe", "esti oricum un infractor"), mi-a spus nici mai mult nici mai putin, ca ordonanta adusa de mine in original nu inseamna nimic pentru ea, ca trebuie sa astepte comunicarea oficiala prin posta de la Parchet?!?!
# am plecat de la sectie, m-am dus la IPJ Dolj, am intrebat ce trebuie facut, m-am intors la sectie, am cerut audienta la seful de sectie, dupa refuz, am informat ca voi depune plangere impotriva sectiei, si a doamnei inspector.
# Intr-un final, adjunctul a dat telefon la IPJ, s-a convins ca poate intocmi procesul-verbal in baza ordonantei aduse de mine;
# am platit apoi amenda (10 puncte/335 RON - in termen de 48 ore);
# era prea tarziu sa mai depun actele apoi la IPJ, asa ca am asteptat pana ieri;
# ieri, marti 26.04 dimineata, am fost la IPJ, cu : dovada in orig+copie, copie CI, ordonanta in orig+copie, copie proces-verbal, copie chitanta amenda, plus cerere tip data de acolo, catre comandantul Politiei, pentru restituirea permisului;
# ieri dupa-amiaza, la ora 16:30, am semnat de primire, si am ridicat permisul;
In referatul final, s-a mentionat 120 zile suspendare, incepand cu data de 26.02.2010, data produceri evenimentului, asta si poate pentru ca eu nu am avut drept de circulatie in tot acest timp.
Am dorit sa expun totul, poate e prea mult, dar asta pentru a vedea cum se desfasoara o astfel de actiune in Romania, si cat poate dura! Si pentru a prezenta si comportamentul unor oameni platiti din banii nostri, cu bune si cu rele.
Inca o data: regret enorm greseala facuta, nu-mi mai trebuie cat voi trai alcool la volan!
Si in loc de incheiere, mentionez cateva persoane, cu multumiri, sau...nu.
Chiar daca vor citi acest mesaj, nu imi este teama, pana la urma e normal sa stie lumea ce este ok sau nu, asa cum a stiut despre mine.
# Agentii care m-au oprit: - daca pentru voi, a urmari oameni in locuri diverse, nu pentru a preveni, ci doar pentru a-i "vana", pentru a indeplini baremul de amenzi/etc, este normal, sa va fie rusine! Puteti distruge vietile unor oameni sau familii, pentru niste greseli ce pot fi prevenite si altfel. Daca nu stiti legea , sau nu stiti cum sa intocmiti niste acte, mai bine lasati-va de meserie, deveniti penibili, cand scrieti upa dictare! De-aia sunteti priviti ca niste "Garcea" !! De comportament, nu mai este nevoie sa spun nimic...
# Comisarul de la sectie, insarcinat cu cercetarea penala: Multumesc pentru ca , intr-un mod profesionist si clar, m-ati facut sa realizez gravitatea greselii si ce efecte putea avea! Si pentru ca v-ati facut datoria intr-un mod corect!
# Personalul IML: Dupa cum v-am mentionat in reclamatie, datorita in principal dumneavoastra eram foarte aproape sa raman somer, si poate fara familie!!! Am gresit, da, dar asta nu va dadea dreptul sa dormiti, sa nu va faceti treaba pentru care va platesc , si pentru care am platit de doua ori! Si nu pentru ca am gresit, ci pentru ca m-ati mintit intr-un mod crunt, de ultima si cea mai joasa speta!
# Avocatul angajat: Multumire pentru indrumare, insa ma asteptam ca dvs sa fiti primul care sa solicitati respectarea unor termene, care sa initieze intocmirea unor cereri de urgentare/reclamatii. Totusi, apreciez ca in ultimele faze, nu ati "uitat" de mine, si totul s-a terminat pana la urma intr-un timp totusi destul de scurt , comparativ cu alte cazuri. Remarca: practic, dezamagirea vine poate si pentru ca onorariul , la nivelul vietii din Romania, comparativ cu efortul depus, nu a fost deloc mic, as putea spune exagerat, dar... asta e.
# Prim-procurorul adjunct de la Parchet: Multumiri din suflet, ati fost omul care m-a umilit, care mi-a demonstrat ca seriozitatea, cuvantul de onoare, sunt la loc de cinste inca, macar pentru o parte din noi! Va raman recunoscator, nu pentru ca am primit ordonanta intr-un timp scurt, ci pentru ca ati reusit sa ma faceti sa realizez ca nu trebuie sa mai traiesc astfel de momente niciodata!
# Personalul de la IPJ + Comandantul: multumiri pentru promptitudine, nu-mi venea sa cred ca totul s-a rezolvat intr-o zi. Iata ca mai merg lucrurile si repede in tara asta, nu se asterne praful pe hartii.
# Mentiune speciala pentru personalul sectiei (agenti , inspectoare), si jandarmii de la intrarea in Parchet: : Pana nu veti realiza ca respectul fata de oameni trebuie sa fie reciproc, ca prezumtia de nevinovatie trebuie respectata, ca nu toti oamenii care au probleme sunt golani, cersetori, sau betivi irecuperabili, ca pentru o parte din oameni, care gresesc o data, este mult mai de invatatura de minte sa fie tratati cu respect, dar totusi autoritar, veti fi considerati si tratati asa cum nu doriti - Garcea, portaras, pilos, etc!!! Greseala facuta, pozitia sociala, educatia de la scoala si parinti, fetita careia trebuie sa-i fiu exemplu, ma impiedica sa ma cobor la nivelul vostru, altfel, la ora asta. se stia peste tot de scandalul pe care l-as fi facut astazi cu voi!
Si totusi, pentru a nu se crede ca urasc pe cineva, multumesc (!?) totusi tuturor pentru tot, chiar si pentru lectia primita!
Multumesc admin.acestui site, am avut destule de invatat de aici!
Alcool la volan
pytu26
salut,am si eu o intrebare....am fost oprit in alcool test 0.62........sangele prima proba 1.05....a doua 0.95.......dupa aceea recalculare.La recalculare ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan
vovy
Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011.
Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)