avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor

am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema :
administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat CIM...?
directorului general - administrator si presedinte al CA - i s-a suspendat CIM...?
sau au renuntat la functia de administrator....
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 11:59, 17 Februarie 2007
la art 138 din L.31/1990 modificata se stipuleaza ca , Consiliul de administratie este format in majoritate din administratori neexecutivi, am citat cu aproximatie:)
Ori asta inseamna ca o parte, minoritara, poate face parte si din directoriat si din consiliul de administratie:))
Chiar in unul din acest art. sau imediat urmatoarele se stipuleaza acest lucru;)
Da, trebuie sa fie mai multi administratori neexecutivi decat executivi.
Ce are cumulul de functii de administrator si director cu suspendarea CIM?
Adica unii sunt mai suspendabili decat altii?:D
Eventual mai retribuibili.:((

Directorii pot fi din interiorul Consiliului de Administratie sau dinafara acestuia.
Si directorii care nu sunt administratori trebuie sa aiba CIM suspendat. (art 152)
Dar atentziune:143 alin (5) director e numai cel caruia i-a fost delegata de CA atributiune de conducere a societatii, indiferent de denumirea tehnica a postului...

Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2007
messy, utilizator
Eu cred ca trebuie sa ne raportam la art. 137 indice 1 alin.3, unde scrie foarte clar ca pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca.
astfel, in cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, acestora li de va suspenda contractul de munca pe timpul mandatului. Administratorii vor incheia cu societatea un contract de management.

Am si eu o intrebare :-/. Ce fac cu directorii din cadrul unei societati pe actiuni? Trebuie sa le suspend si lor contractul de munca si sa le stabilesc prin AGA limitele remuneratiei? Intreb acest lucru, deoarece art. 152 stipuleaza ca prevederile art. 137 indice 1 alin.3 (adik ala referitor la suspendarea c.i.m.) se aplica directorilor, in aceleasi conditii ca si administratorilor.
proiectul de lege de la guvern asa a plecat - cu incheierea unui contract de management... daca l-au scos trag eu concluzia ca nu mai este nevoie, desi la art. 144 indice 1 alin 5 vorbeste de un CONTRACT. sa fii superbineintentionat si cu frica de Dumenzeu si de Lege cat cuprinde si tot nu poti sa intelegi ce au vrut cu balaria asta de modificare ! Pana la urma suntem intr-un stat de drept in care fiecare face cum il taie capul. ca eu mai am putin si mi-l retez..
da', dar mie mi-l reteaza ashtia, administratorii, directorii...
Si eu cred ca un wise a... de pe la minister a tradus putzin cam ad literam o recomandare europeana, Consiliu de administratie, board of directors, remuneratia,indemnizatia, aberatia.

Directorilor le stabileste remuneratia CAdministratie, la recomandarea posibilului comitet de remunerare.
Administratorilor le-o stabileste AGA, pe la art 111 (sau macar limitele).Administratorii executivi(care si directori) au remuneratie suplimentara

Si-apoi le suspend-le suspend cotractul de munca, dar cine le stabileste ce-i arde pe ei la lingurica?Inainte le stabilea contractul de munca (si anexele...)
Si mai am si-un pardalnic de comitet de directie pe care legea noua l-a uitat...

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)