avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor

am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema :
administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat CIM...?
directorului general - administrator si presedinte al CA - i s-a suspendat CIM...?
sau au renuntat la functia de administrator....
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 11:59, 17 Februarie 2007
Laura,

Referitor la observatia ta privind activitatile de consultanta in afaceri si management, eu sunt de parere ca activitatea de administrare (management) nu poate fi inclusa in acest tip de activitate, respectiv CONSULTANTA. Administratorul nu acorda consultanta societatii cu care a incheiat un contract de administrare ci conduce efectiv activitatea acesteia.
Din punctul meu de vedere, activitatile de administrare propriu-zise se pot incadra, din perspectiva codului CAEN, la 7415-activitati de management ale holdingurilor, activitatea ce NU poate fi desfasurata de catre PFA (ca de altfel si activitatile juridice, etc).

Avand in vedere ca nici noile modificari legislative nu cer o calitate speciala (de comerciant) pentru administrator, nu-mi explic de unde ai dedus ca TREBUIE ca administratorul sa fie autorizat ca PFA.
Pentru intelegerea problemelor din acest topic nu trebuie privita exclusiv Legea 31/1991 cu ultimile ei modificari, ci si CODUL FISCAL, respeciv art 55 si urm. Indemnizatia cuvenita administratorilor societatilor comerciale potrivit ACTULUI CONSTITUTIV sau HOT AGA este ASIMILATA salariului si impozitata ca atare. Exista obligatia RETINERII la sursa de catre platitorii unor astfel de venituri.
Pentru intelegerea problemelor din acest topic nu trebuie privita exclusiv Legea 31/1991 cu ultimile ei modificari, ci si CODUL FISCAL, respeciv art 55 si urm. Indemnizatia cuvenita administratorilor societatilor comerciale potrivit ACTULUI CONSTITUTIV sau HOT AGA este ASIMILATA salariului si impozitata ca atare. Exista obligatia RETINERII la sursa de catre platitorii unor astfel de venituri.
Eu am vazut lucrurile in sensul in care se incheie un contract de administrare sau management(pe care le vad ca si contracte de prestari servicii) si nu in situatia in care sunt numiti in functia de administrator, numire care trebuie sa fie acceptata si dupa aceea mentionata in Registrul comertului.In acest din urma caz cred ca se va inchieia un contract de mandat.
Eu asa cred, ca sunt doua posibilitati diferite .:(
Multumesc pt raspuns dumitrulaura, dar am uitat sa mentionez ca suntem 2 asociati.

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)