avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor

am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema :
administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat CIM...?
directorului general - administrator si presedinte al CA - i s-a suspendat CIM...?
sau au renuntat la functia de administrator....
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 11:59, 17 Februarie 2007
Eu una am suspendat CIM-ul administratorului de ceva timp, nestiind de aceste modificari, in baza unei hotarari AGA el primind o indemnizatie de conducere. Pana acum eu am platit impozitul de 16% + CAS sanatate. Acum sa inteleg ca administratorul este cel care le va plati pe acestea + aj. de somaj + CAS angajat, fara sa aiba legatura cu, contributiile societatatii catre stat? Societatea mai plateste ceva?
Colac peste pupaza, mai vine si inspectia fiscala saptamana viitoare... foarte frumos ar fii sa-mi primesc si o amenda pentru asta. Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns? Macar sa depun declaratia rectificativa pe decembrie pana atunci...#-o

Nu inteleg eu ?
sau e ceva in afara legii?
Atat timp cat consiliul de administratie este format dintr-un numar mai mare de admin. care nu au functii executive, decat cei ce au functii executive, nu vad care e problema?:((

ART. 138^1*)
(1) In cazul in care intr-o societate pe actiuni are loc delegarea atributiilor de conducere catre directori, conform art. 143, majoritatea membrilor consiliului de administratie va fi formata din administratori neexecutivi.
(2) In intelesul prezentei legi, membri neexecutivi ai consiliului de administratie sunt cei care nu au fost numiti directori, in conformitate cu art. 143.

este art la care face referire romy...?
Andamancas, din ce am citit la art. 52 cod fiscal i se retine administratorului de catre unitate un impozit de 10 % din venitul brut. De asemenea si CASS. Restul si le plateste singur(somaj, cas)
Administratorul respectiv care incheie un astfel de contract trebuie sa fie PFA conform L 300/2004.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2007
dumitrulaura, utilizator
De ce trebuie sa fie pfa?
Eu din ce am citit am inteles ca administratorul isi va plati contributiile catre stat exact ca in cazul meseriilor liberale. Administratorul exercita o profesie liberala, isi plateste singur contributiile la asigurarile sociale, la asigurarile de sanatate, incheie un contract in nume propriu.

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)