avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta!!!Eu unul nu gasesc rezolvare!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta!!!Eu unul nu gasesc rezolvare!

Acum 10 ani X fiind casatorit a cumparat un imobil pe care dupa 2 ani l-a vandut unui prieten Y tot cu act notarial deoarece X nu dorea sa fie gasit cu proprietate de o terta persoana la care avea datorii.Intre timp,Y,a vandut la altii acelasi imobil prin notariat cu act V-C in care se arata ca imobilul este in litigiu (deoarece terta persoana la care X avea datorie incepuse procesul si pusese gaj pe imobil).Actul dintre X si Y a fost anulat de catre terta persoana prin hotarare irevocabila,Ultimii cumparatori stau in casa............X este inregistrat cu casa la cadastru si intabulare...
Apare la urma sotia lui X care la divort afla ca sotul ei are o proprietate de 10 ani de care ea nu stie cu toate ca erau casatoriti cand el a cumparat-o dar s-a trecut necasatorit in act.
Cine are drept la aceasta casa?
Revin
X -primul proprietar-apare inregistrat peste tot cu casa
Actul dintre X si Y este anulat
Ultimii cumparatori stau in casa ,au luat un bun cu toate ca stiau ca este un litigiu pe el
Sotia care apare dupa 10 ani ca avand si ea drept
O rezolvam speta asta ca eu chiar nu stiu cine are drept si ce cai de atac al actelor se pot face!
O zi minunata!
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 04:18, 10 Martie 2010
A achitat datoria
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
bond29500, utilizator
Bun , deci casa nu mai este grevata de vreo sarcina..asa fiin, sotul a vandut din nou , altor persoane casa , insa tot n u a existat acordul sotiei..pai in opinia mea este aceeasi situatie ca la inceput, indiferent ca ramanea y cumparator, , ori acesti ultimi cumparatori, actul este tot anulabil, deoarece pentru vanzarea bunurilor imobiliare, este necesar acordul ambilor soti.
sau poate ar trebui inceput cu nulitatea absoluta a ultimului contract..
oricum, speta este ipotetica, asta este convingerea mea:D
daca nu falsuri, cel p[utin in declaratii, o gramada
Speta nu este ipotetica.Se afla pe rol la Cluj.O sa va tin la curent cu rezolvarea. Acum a aparut sotia lui X care cere anularea tuturor actelor deoarece in fapt acesta era casatorit la momentul cumpararii imobilului cu toate ca acesta a spus ca nu este casatorit ..........pana acum s-au judecat pentru repunerea in posesie a imobilui cu ultimii cumparatori.
am inteles..am ghicit, putin..:)

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare miha_mimi miha_mimi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. X i-a vandut lui Y, o casa cu teren prin act de vanzare cumparare, autentificat de catre notarul public. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui imobil promis spre vanzare oanabeldie oanabeldie Buna ziua, Am urmatoarea speta careia sper sa ii gasesc o solutie de rezolvare cu ajutorul Dumneavoastra. In luna septembrie a anului 1996 X cumpara, in ... (vezi toată discuția)