avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa-mi vad copilul,fara a fi obligat sa "inghit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa-mi vad copilul,fara a fi obligat sa "inghit "prezenta fostei mele sotii?

Buna ziua si multumesc tuturor celor care mi-au raspuns!!As dori sa stiu daca imi pot lua copilul pentru a ma bucura singur de cateva clipe cu el?daca rasp d-voastra este afirmativ,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac!? precizez ca in urma unei despartiri, minorul,in varsta de 3 ani si 5luni,a fost incredintat mamei,platesc pensie alimentara de 150lei lunar si ii trimit ori de cate ori este nevoie si pot,cele necesare copilului meu(medicamente,haine,jucarii,,etc );momentan lucrez in Italia.Multumesc anticipat!
ionescu mitica a scris:

Nu cred ca fostul d-voastra sot l-a muscat de degetel cu rea intentie,ci cred,ca nu a stiut cum sa procedeze mai bine sa obtina un gest de rasp,un zambet pe chipul copilului,sau pur si simplu a vrut sa se faca util;iar in ceea ce priveste"uitare",doar dansul ne poate spune motivele.Banuiesc ca s-a facut dreptate,denuntandu-l pentru comportamentul injust fata de d-voastra,insa cum pretindeti sa contribuie la cresterea,educarea si dezv. copilului,cerandu-i pensie alimentara,mi s-ar parea corect sa ii acordati si dreptul de a-si vedea neconditionat copilul.Altfel l-ati creste singura,fara nicio pretentie,nu??

raspuns tipic romanesc! in conceptia romanilor, daca se cauta un vinovat, acela e femeia! nu conteaza ca te maltrateaza barbatul, esti vinovata... n-ar trebui sa il deranjez cu solicitarile, nu-i asa?

"sarmanul" castiga 2500-3000 de euro doar din serviciu, iar copilului i-a trimis 200 de euro in decembrie 2008! intr-adevar, nu a muscat copilul de deget cu rea intentie; a facut-o din prea multa dragoste, dupa cum tot din prea multa dragoste pe mine obisnuia sa ma snopeasca in bataie.

apoi ma lua in brate si imi spunea ca ma iubeste. nu-mi doresc ca un astfel de om sa participe la educarea fiului meu - de aceea l-am si parasit! iar pensia alimentara este un drept al copilului meu.

in strainatate pensia alimentara este cu mult superioara celei de la noi si nu se mai mira nimeni cand este solicitata. la noi, cum soliciti asa ceva se trag concluzii: "vrea sa se imbogateasca pe spatele fostului partener!"
#-o Raspuns tipic "oamenilor fara cap"!!gandindu-ma la simplul fapt ca v-ati complacut in situatia de a fi "snopita in bataie",si una peste alta sa acceptati sa dati nastere unui copil al carui tata va maltrata,,,si sa nu imi spuneti ca a inceput sa va bata dupa ce s-a nascut copilul ,ca nu va cred!!Din cate am intales de la d-voastra ati stat impreuna 6 ani,daca erati intr-o asemenea situatie,de ce ati facut pasul acesta?Eu nu sunt in masura sa judec pe nimeni,doar incerc sa inteleg,de ce oamenii sunt egoisti si nu se gandesc la cat de mult va suferi o fiinta nevinovata!?Iar in ceea ce priveste salariul fostului sot,ati dori sa vi-i trimita d-voastra pe toti sau cum,asta ca sa inteleg "oftica" d-voastra folosind diminutivul"saracutul" care castiga 3000 de euro.Omul acela munceste banii aceia,nu cred ca ii primeste de-a gata,stand la tv!Pensia alimentara intr-adevar e un drept al copilului stabilit prin lege,deci cat va hotara instanta atat veti primii,pentru ca doar ea poate estima cat poate oferi paratul raportat la salariu si cat trebuie,tiinandu-se cont de necesitatiile copilului.Iar intrebarea mea ar fi,daca fostul d-voastra sot si-ar permite sa ii trimita copilului lunar 500 de euro ,d-voastra tot cu atat ati contribui?...pentru ca un copil are si mama si tata care contribuie in mod egal la cresterea si educarea minorului.In ceea ce priveste imbogatirea,intr-o oarecare masura exista un sambure de adevar,pentru ca rareori sunt cazurile cand se solicita o pensie alimentara obiectiva,conforma cu realitatea si cu consumul de hrana,medic,jucarii,hainute,scoala si tot ce imi mai trebuie unui copil.Va uitati,voi femeile doar la salariul fostului si cu cat e mai mare cu atat mai bine,poate mai puteti cumpara pe langa cele necesare copilului si un fard si un ruj si-o pereche de pantofi pentru d-voastra."Doar are balta peste!"
bravo domnule ionescu sunteti obiectiv relatarile dvs sunt conforme cu realitatea in general asa se intampla asta este un orgoliu de tip feminin daca se poate sa ii ia toti banii fostului sot ca doar e copilul lui dar cand vine vorba de drepturi acestea nu sunt bune pt ca barbatul nui asa le maltrateaza le provoaca numai suferinta si nu face bine la copii ca doar el tr sa plateasca numai pensie daca se poate vreo 80 % din venituri dar ce mai jenant e ca in justitie sunt majoritatea femei si daca esti tata din start ai un minus in fata instantei. iar ca sa va demonstrez Art. 1 al 2 codul familiei spune
"Statul apara interesele mamei si copilului si manifesta deosebita grija pentru cresterea si educarea tinerei generatii. " ce vrea legiuitorul sa spuna va las pe dumnevoastra sa imi spuneti doar o remarca as face ca barbatul ca si tata este scos din ecuatie deci ce apara instantele ???? interesle mamei asa ca pana nu se va schimba aceste legi stupide dreptul tatalui e minim. #-o
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
cris_deo, utilizator
nu toate femeile sunt la fel, dupa cum nici barbatii nu sunt identici cu totii. apoi, fiecare istorie este unica, in felul ei. nu aveti cum sa ma judecati pentru ca nu cunoasteti in detaliu situatia mea.

in ceea ce priveste pensia alimentara, mi se pare corect sa contribuie si tatal la cheltuielile generate de cresterea si educarea copilului. nu sunt genul de femeie care isi petrece ziua la sala de fitness si noptile - prin cluburi.

asadar mie, personal nu imi trebuie banii fostului meu partener. dar asa cum eu sunt capabila sa cheltuiesc 100% din veniturile proprii in folosul copilului, normal ar fi sa participe si tatal copilului.

nu inteleg despre ce oftica vorbiti; am avut si eu salarii substantiale cand ma preocupa cariera si, cu siguranta as putea castiga bani frumosi in continuare, insa prefer sa fac compromisuri (am acceptat un post unde nu castig foarte bine, dar unde am un program perfect compatibil cu ocupatia de mama).

tatal fiind total absent, consider ca eu trebuie sa fiu alaturi de copilul meu cat mai mult timp posibil (fiul meu e inca mic - 2 ani si 7 luni). o mama adevarata poate face lucruri incredibile pentru copiii sai (am spus "pentru copiii sai" si nu pentru ea!).

sunt lucruri foarte delicate, lucruri pe care dumneavoastra, domnilor nu aveti cum sa le intelegeti. nu inteleg motivul acestei polemici! ce a declansat-o...
Nici nu vreau sa cunosc in detaliu situatia d-voastra si cred ca am fost destul de clar cand am specificat ca nu judec pe nimeni,ci doar imi dau cu parerea,iar daca pe d-voastra,acest lucru va deranjeaza,nu inteleg de ce mai discutam.....
Si daca tot am inceput sa va raspund la ultimul mesaj,sa specific si faptul ca nu spuneti adevarul cand precizati ca 100%din veniturile proprii merg spre folosul copilului,poi si atunci sa ma lamuriti si pe mine,d-voastra ce mancati,ce imbracati,daca tot salariul nu trebuie sa se duca pe intretinere,chirii,mancare,etc?.
Foarte bine ca va faceti timp pentru copilul d-voastra iar daca faceti compromisuri faceti pentru el,ca saracutzul,dupa ce ca parintii sunt despartiti,asta i-ar mai trebui sa creasca langa vreun strain sau cu bona!Consider ca in viata,fiecare dintre noi ar trebui sa stim,ce si cine,ocupa un loc primordial,...iar daca sunteti alt gen de femeie,cum precizati,ce sa zic,cinste si felicitari!!....poate asa ar fi si normal sa fie...Eu nu am spus niciodata ca tatal copilului nu ar trebui sa contribuie si cu bani si cu iubire pt el,insa ar trebui sa va ganditi de doua ori,ca daca a plecat departe de tzara lui,de parinti si de tot ce ii era mai drag,nu a plecat de nebun,si pe acolo pe unde este,mai trebuie sa traiasca si el,sa manance,sa aiba unde sa puna capul si credeti-ma ca o chirie de ap e in jur de 600-800 de euro,modesta,asta asa,ca sa nu ne uitam doar la salariu...!!Vorbiti de lucruri delicate,offfff.. de parca numai voi femeile sunteti singurele cu sentimente si cu griji!

Alte discuții în legătură

Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta unui divort marybon marybon Buna ziua Sunt noua pe acest forum si am intrat pentru ca am o mare nelamurire in privinta unui divort si anume a prietenului meu D-nul de care vorbesc a ... (vezi toată discuția)