ionescu mitica a scris:
Va apreciez,domnule Kennso,pentru faptul ca ati hotarat sa va cresteti copilul si sa il iubiti fara a cere niciun ajutor material,ci doar daca acesta vine de la sine.Cred ca sunteti un exemplu si va felicit din toata inima pentru curaj,tarie,increderea in sine,pt tot si mai ales pt poza in care apar doi copii minunati si cu zambetul pe buze,care,sincer va spun ca mi-au infrumusetat ziua.As fi cel mai fericit om de pe pamant sa vad zambetul pe fata tuturor copiilor!!!!:)
Va multumesc si sper sa nu treaca nimeni prin probleme de acest gen, credeti-ma ca sustin ca in probleme de acest gen ar trebui sa se implice psihologi de la protectia copilului, care sa asculte si parintii, dar si copilul (insa pragmatic). Trebuie implicati ambii parinti cu adevarat pentru interesul copilului, caci vedeti, lipsa de reactie a autoritatilor naste adevarate conflicte intre fostii soti , dar, care se rasfrang, pana la urma, asupra copilului si aceasta nu este deloc bine pentru psihicul copilului. Pentru ce postez ? Pentru ca din cauza ca sunt foarte multi tati care dupa ce s-au despartit de sotie se despart si de copii, preferand sa-si vada de viata lor, asazisa ,libera. Dar pentru acestia platesc altii, mai putini la numar si care chiar daca au dreptate, justitia gandeste ca si acestia sunt ca ceilalti.
Nu cerem decat implicare cu adevarat, nu sunt misogin ca sa cred ca numai femeile sunt de vina, insa din ceea ce mi sa intamplat mie si altora cu care am stat de vorba, prin faptul ca probe detinute de tati nu au valoare in fata judecatorilor, insa aceleasi probe insa, aduse de mama au o valoare foarte semnificativa in fata justitiei, m-au facut sa cred ca in acest moment este o lipsa de respect fata de noi toti, pentru ca legile le facem noi si pentru noi (asta cred ca este doar declarativ) si ca nu suntem informati corect in ceea ce priveste aceste spete (se invoca dreptul natural de catre judecatori). Cati stiu despre acest principiu??? Se spune undeva? Se mai spune undeva ca daca mama nu este dovedita: NEBUNA, PLECATA si nu stie nimeni de ea, etc. (cazuri speciale, dealtfel), Tatal nu poate castiga? Sa-mi dea cineva exemplu cand un tata a castigat o speta cu minor intre 3 - 9 ani dar pe alte motive....
Eu unul nu am gasit si ceea ce vede-ti dvs. in avatarul meu este un moment fericit, pentru ca, de fapt, chiar daca ei sunt frati (numai de tata), au vieti diferite si baietelul este cumplit de nefericit cand trebuie sa se desparta de surioara sa, de mine sau chiar de actuala mea sotie, pentru ca fosta mea....nu are o legatura afectiva cu copilul, chiar daca ea l-a nascut si nu o doare ca copilul are si el nevoile sale si mai ales are nevoie de o MAMA, dar pe care nu o gaseste sa-i fie aproape in momentele grele...pt. ca e plecata (lucram la aceeasi firma si credeti-ma ca nu sta o zi intreaga la munca si nici program de noapte nu exista) si el sta cu bunica,pe care o mai doare un picior, o mana, ce sa-i mai faca ea micutului, are si asa destule pe cap... si uite asa alerg de colo pana colo sa vorbesc cu fosta, a cadem la intelegere si nu dpv. al pensiei ( 400 ron, pe care am dat-o fara sa-i reprosez fostei ceva,>>> aviz d-nei. Teodora77N) ci dpv. al copilului sa-i dam o educatie, sa aiba suport din partea noastra.......etc. Insa fosta nu si nu si credeti-ma ca nu sunt nici alcoolist nici infractor...nimic de rau, am o functie ok, o sotie ok,eu am adus-o in firma si pe fosta, ce sa mai spun, ca din cauza orgoliului fostei imi interzice sa vad copilul si il iau numai pe programul de vizitare, insa cand il duc inapoi incepe calvarul (are 5 ani), ca nu vrea sa se intoarca, ca acolo nu e casa lui, ca acolo nu este IUBIT, ei nici macar nu ii zice mama, o striga..RODICOOO!! si toate aceste se intampla de cand am plecat din casa ei si copilul avea 2 ani, de fapt a plecat si ea la parintii ei, sub pretextul ca renoveaza garsoniera, insa de fapt eu treceam printr-o perioada foarte grea (abia ma angajasem) si ea hotarase ca eu castig foarte putin pentru pretentiile ei
Ei ce relatie si-a facut ea cu copilul??? Si crede-ti ca ea a inteles??? Unde nu este intelegere exista un mare pericol pentru copil. De aceea zic ca m-as multumi numai sa am copilul langa mine si sa-i fie lui bine, caci de acea suntem parinti, nu sa cersim pensii (sau sa fugim...) ci sa ne implicam in viata copiilor nostrii si sa le facem viata fericita, caci daca s-ar intampla o tragedie intr-o familie normala si decedeaza unul dintre soti, va duce-ti la cimitir, sau unde, sa cereti pensie???, sau incercati sa va descurcati pt. binele copilului.....?