avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa-mi vad copilul,fara a fi obligat sa "inghit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa-mi vad copilul,fara a fi obligat sa "inghit "prezenta fostei mele sotii?

Buna ziua si multumesc tuturor celor care mi-au raspuns!!As dori sa stiu daca imi pot lua copilul pentru a ma bucura singur de cateva clipe cu el?daca rasp d-voastra este afirmativ,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac!? precizez ca in urma unei despartiri, minorul,in varsta de 3 ani si 5luni,a fost incredintat mamei,platesc pensie alimentara de 150lei lunar si ii trimit ori de cate ori este nevoie si pot,cele necesare copilului meu(medicamente,haine,jucarii,,etc );momentan lucrez in Italia.Multumesc anticipat!
AVLIL a scris:

Nu trebuie "sa demonstram ca suntem dezinteresati de faptul ca incredintarea lui ne-ar aduce foloase materiale noua si nu copilului", caci incredintarea nu aduce foloase materiale nimanui, ba chiar saraceste toate partile implicate...
In plus, nu trebuie sa dovedim in instanta buna-credinta, ea se prezuma. In sistemele normale de drept, in alea unde nu esti vinovat de la bun inceput.

Cat despre situatia de fapt, e cel putin ciudat sa nu va fi ajutat cei de la Protectia copilului, de regula il sustin pe celalalt parinte cand unul e atat de neglijent; si da, au sustinut si tati, si mame, in functie de situatie si copil.
Va spun sincer, e tare ciudat sa fi reusit dv. sa dovediti toate astea si sa nu obtineti reincredintare... sau poate imi scapa ceva.

Cei de la protectia copilului m-au ajutat sa intervin si sa modific, prin ei, probleme de educatie si anume: copilul la 5 ani inca mai bea din biberon si avea suzeta, ceea ce de fapt ia afectat vorbirea si acum ar trebui sa mearga la logoped,plus ca si folosirea biberonului ia cariat toti dintii (nu am nici-un interes sa va mint), insa cei e la protectie mi-au zis ca nu pot face mai mult, mai ales ca au observat ca si mama copilului este reticenta...au zis ca n-au ce face .....daca mama nu coaboreaza!!!!! si de aceea va spun ca si in instanta....am fost tratat ca un infractor si totusi nu sunt un ,, nimeni'', am o functie importanta, venituri acceptabile, sunt linistit, nu am vicii periculoase, sunt casatorit si mai am o fetita, ce sa mai spun, decat ca am avut un gust amar, mai ales ca mi-au rastalmacit si au consemnat aiurea declaratiile mele si ale martorilor, la faza apelului, nici nu a adus martori, eu am adus, insa multe lucruri nu si probe nu s-au luat in considerare...de aceea spun ca judecatorii au verdictul de la inceput...doar exceptand cazurile asa zise speciale, in rest, bataie de joc. Oricum, pot spune ca mi-am asumat singur riscul, deoarece am consultat mai multi avocati si mi-au spus acelasi lucru: ca voi pierde....ceea ce sa si intamplat. Oricum nu intereseaza pe nimeni suferinta copilului, el crescand, practic, a inceput sa inteleaga ca niste judecatori au dat o lege pentru noi, insa are o ura pe mama, pe care eu sincer, nu o aprob, dar pe de alta parte il inteleg, deoarece nu se simte iubit acolo, el vede ca si familie, familia mea si credeti-ma ca asa copil atasat de tata nu am vazut, practic asa dor are incat nu pot sa ma duc nici sa iau paine, ca el doreste sa fie in preajma mea si sa-l iau cu mine......ca sa nu mai zic ca atunci cand il duc inapoi la mama sa plange si se agita pana vomita pentru ca vrea la mine...
Iar despre protectia copilului,in cauza sunt cei de la sectorul 1, de la kasin, ca sa nu mai zic ca mai demult, nu mai tin minte ce sefa de pe acolo, mi-a spus rastit ca:Mama e mama in orice conditii si copilul TREBUIE sa stea la mama....ca ce vin eu sa despart copilul de mama, nici nu a vrut sa stea de vorba, sa-i explic.
Acum mi sa invocat ca ei nu vor sa se bage, sa fie prinsi la ,,mijloc''.......si nici nu au parghii....Asta este tara in care traim si care pe zi ce trece ne face sa gandim ca daca pe cale dreapta nu se poate, ramane cealalta a banului, care dupa cum m-au sfatuit unii, ar fii trebuit sa o incerc, macar asa nu mi-as fi luat bataia de joc din instantele Romanesti si copilului iar fi fost mult mai bine, insa am vrut sa joc corect, am crezut in sansa mea, a copilului......si culmea, ca daca am pierdut, incerc si ar trebui sa incercam sa schimbam ceva.....corectitudinea acestor mascarade de procese....
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
KENNSO, utilizator
puteti vedea copilul fara a fi mama de fata numai daca instanta dispune acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta unui divort marybon marybon Buna ziua Sunt noua pe acest forum si am intrat pentru ca am o mare nelamurire in privinta unui divort si anume a prietenului meu D-nul de care vorbesc a ... (vezi toată discuția)