avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale scadere profit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

scadere profit

eram curios cum se poate scadea profitul cu cateva sute de milioane ? am inteles ca prin cumpararea unei masini nu se poate scadea profitul fiindca se amortizeaza in timp ca un mijloc fix in cativa ani
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 17:33, 31 Decembrie 2006

exista cheltuieli si venituri in avans, 471, respectiv 472 care nu influenteaza profitul. nu-ti interzice nimeni sa le platesti sau sa le incasezi

Ma rog, e chestie de contabilitate:D
Insa eu am alt pont:-/
care-i ala?
era ceva legat de scoaterea banilor din firma cu un impozit de 12%B-)
daca contractul are efecte in anul 2007, atunci platile facute in anul 2006 (in avans), nu intra pe costurile anului 2006 se duc in cheltuieli anticipate si scad soldul de casa sau de banca dar nu diminueaza profitul.
Va pot da un exemplu: RCA care se achita in decembrie 2006, pentru anul 2007, devine exigibil si inregistreaza pe costuri trimestrial (sau lunar) in anul 2007. Daca a influentat costurile anului 2006, orice organ de control fiscal poate sa anuleze operatia si sa recalculeze profitul.

era ceva legat de scoaterea banilor din firma cu un impozit de 12%B-)

uimeste-ma :)

Alte discuții în legătură

Un mixt de neintelegeri in infiintarea srl-ului meu!! Fatjon Fatjon Sunt nou inscrisa in forum si asta pt ca urmeaza sa imi deschid un SRL cu domeniu principal de activitate editarea periodicelor, ziarelor si revistelor, mai pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot scoate banii din firma? MrFB MrFB Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an? Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)