avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie mincinoasa

Buna seara,
Cum procedez in cazul unei marturii mincinoase? Am formulat plangere penala impotriva unei persoane pentru fals si uz de fals sub semnatura privata. Persoana respectiva a dat declaratii nereale la organele de ancheta.Pot proba lucrul acesta cu documente ce vor demonstra ca ceea ce a declarat faptuitorul este nereal si nefondat. Cum procedez?Cui ma adresez?Formulez o noua plangere sau formulez o sesizare in cadrul aceluiasi dosar pentru a scoate in evidenta ca faptuitorul a dat declaratii mincinoase?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Baya , utilizator 10:05, 31 Mai 2012
Eu cred ca ar trebui sa dati mai multe amanunte cu privire la cele sesizate,mai ales aratand despre ce cercetari este vorba(pentru ce fapte) si unde s-au desfasurat acestea.
La modul general in care ati relatat imprejurarile,cred ca ar trebui formulata plangere penala ,in sensul celor care v-au fost aratate de d-na consilier Margu,fie la politie ,fie la Parchet.
De asemenea, pentru existenta infractiunii de fals in declaratii - in privinta elementului material - este necesar ca declaratia data sa fie fie una dintre acele declaratii care, potriti legii sau imprejurarilor, serveste la producerea unor consecinte juridice, adica declaratia trebuie sa aiba valoare probatorie si eficienta juridica, sa fie apta pentru a servi la producerea consecintei juridice avuta in vedere de faptuitor.
In speta prezentata nu se poate vorbi despre infractiunea prev.si ped. de art.260 C.p.
Mergi la politistul anchetator si soliciti sa fii reascultata.
Vei da o declaratie in care arati in ce consta minciunile martorului advers.
Politistul judiciarist va chema martorul mincinos pentru a fi reascultat.
Apoi, va organiza o CONFRUNTARE, in care poti pune intrebari direct si sa arati unde minte.

Alberto Kurtyan
Buna ziua,
Dl. Kurtyan, dosarul a fost inaintat catre P.de pe langa Curtea de Apel.Faptuitorul a realizat fals in declaratii nu martorul.Pot proba acest lucru cu documente. Unde trebuie sa adresez sesizarea?
Multumesc
Incercati in acelasi dosar cu o cerere de extindere a up....dar si separat, alta pp pe care o depuneti la Parchetul dpl judecatorie.

Alte discuții în legătură

Cand se face declaratie sub juramant? dariusene dariusene Acum un an am depus o declaratie scrisa olograf (cu propria mea mana) fara a depune niciun fel de juramant. Din declaratie rezulta ca pot fi considerat martor ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Ce va face instanta + ce va pati un martor mincinos ? oanaportar oanaportar - daca intr-un dosar civil sau penal un martor audiat da o Declaratie in fata unei instante de judecata iar dupa un Termen, dupa audierea acestuia, na din ... (vezi toată discuția)