avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie mincinoasa

Buna seara,
Cum procedez in cazul unei marturii mincinoase? Am formulat plangere penala impotriva unei persoane pentru fals si uz de fals sub semnatura privata. Persoana respectiva a dat declaratii nereale la organele de ancheta.Pot proba lucrul acesta cu documente ce vor demonstra ca ceea ce a declarat faptuitorul este nereal si nefondat. Cum procedez?Cui ma adresez?Formulez o noua plangere sau formulez o sesizare in cadrul aceluiasi dosar pentru a scoate in evidenta ca faptuitorul a dat declaratii mincinoase?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Baya , utilizator 10:05, 31 Mai 2012
As avea si eu o intrbare pe aceasta tema.In urma cu o saptamana sotul meu a fost condamnat definitiv,pentru trafic de persoane cu minori.Declaratia data de victima in faza urmariri penale nu corespunde cu declaratia data in fata judecatorului (mentionand singura ca isi sustine declaratia data anterior).Nici macar anii nu corespund,nici locatia..iar victima in anul 2004 era majora,nu minora.Pe baza acestor nereguli sotul meu o poate da in judecata pentru marturie mincinoasa????
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se face declaratie sub juramant? dariusene dariusene Acum un an am depus o declaratie scrisa olograf (cu propria mea mana) fara a depune niciun fel de juramant. Din declaratie rezulta ca pot fi considerat martor ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Ce va face instanta + ce va pati un martor mincinos ? oanaportar oanaportar - daca intr-un dosar civil sau penal un martor audiat da o Declaratie in fata unei instante de judecata iar dupa un Termen, dupa audierea acestuia, na din ... (vezi toată discuția)