Va rog sa ma indrumati in rezolvarea urmatoarei situatii.
Am achizitionat acum 3 ani mai multe credite bancare, eu fiind titular de credit.
Acesti bani i-a folosit sotul meu pentru achizitionarea unor utilaje in cadrul societatii in care este coactionar, alaturi de inca 2 asociati. Mentionez ca eu nu detin actiuni in firma, dar am contribuit cu acesti bani, in jur de 300 mil vechi.
Pentru ca la vremea respectiva nu existau motive, nu am incheiat niciun act care sa imi protejeze afirmatiile de mai sus.
Intrebarea mea pt dv. este : chiar daca nu pot demonstra directia pe care au urmat-o aceste credite, datoriile se impart la 2, in cazul unui divort ? El nu lucreaza, nu presteaza nicio munca oficial, nu are salariu si nici alte venituri inregistrate.
Eu inteleg ca dv. nu puteti demonstra, insa un avocat poate sti demonstra... nu va pot explica toate teoriile despre probe si administrarea lor.
Imi spuneti ca firma avea bani din abundenta si totusi ati faciut credite pentru achizitiile alea?
Dupa divort plateste creditele le cel care e obligat sa plateasca... intretinerea si-o plateste fiecare pentru el, taxele la fel...
Sigur ca nu sunteti edificat, nici n-prea o sa fiti, ca e asa de greu si in practica, incat ar fi o minune sa intelegeti de pe un forum... :(
Nu stabilesc eu valoarea mesajelor mele... si nici macar userul care a intrebat.
Valoarea lor e data de complexitatea spetei, de datele prezentate, de curajul evitarii unui raspuns prost in lipsa datelor suficiente sau a actelor despre care se face vorbire.
Aceste lucruri sunt prezentate in mod corect si in Regulamentul forumului, asa incat fiecare user sa nu confunde un sfat sau o parere de aici cu o consultatie juridica profesionista.
Dar de incercat, da, incerc de fiecare data sa transmit un mesaj!
Mesajul e foarte simplu: in domeniu impartirii creantelor, problemele de drept sunt extrem de complicate si pentru juristi, darmite pentru a fi explicate... pe un forum.
In plus, a fi edificat e un termen maximal, exhaustiv... si nu este prea este posibila aici asa o edificare.
Revenind la subiect, hotararile judecatoresti prin care se "impart" creantele comune nu se pot opune creditorilor, de exemplu... o problematica dificila apare in practica atunci cand fostul sot care apare ca debitor in contract nu mai poate plati. Chiar daca respectivul credit a fost pus integral pe seama celuilalt sot... ghiciti cine va aparea ca rau-platnic? :D
Se mai pune apoi problema ca bunurile se impart dupa contributie; si dupa valoarea creantelor lui, un sot poate aparea ca avand contributie 100%. In acest caz, mai atribuim din acele credite catre celalalt sot?
Avand in vedere numai cele doua exemple de probleme, vedem ca eu nici nu prea stiu cum anume v-ati formula dv. cererile, cu atat mai putin cum vor fi solutionate daca nici nu le cunosc...
De aceea nu aveti cum sa fiti edificat, pe aceasta problema anume, aici, cu atat mai mult in conditiile in care noi punem intrebari de lamurire si dv. le ignorati, concentradu-va pe admonestarea nepoliticoasa, indirecta, a celui care a depus efort in a va raspunde.
Succes!
cu acest fapt ma confrunt si eu si singurul aspect pe care l-am putut intelege dar va pot spune ca m-am si documentat putin se poate face prin partaj altfel nu rezolvati nimic. e foarte clar ca acest credit l-ati contractat pentru a ajuta un bun comun si anume acel bun comun e partajabil iar trot ce s-a investit in acel bun cu banii imprumutati bineinteles ca trebuie achitat si de fostul sot dar pe cale partajabila
Partaj
raducuf
Buna ziua! Sunt divortat de cateva luni si doresc sa fac partajul bunurilor mobile (sa-mi scuzati lipsa vocabularului de specialitate). Ideea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)