avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare loc de munca

buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
mihaela23 a scris:

buna seara!

Sa-nteleg ca vor invoca exceptia tardivitatii?

multumesc frumos


Este posibil acest lucru ... :(
mihaela23 a scris:

buna seara!

S-a terminat si recursul.. surprinzator.. s-a miscat repede "onorata" instanta... si intr- o singura sedinta s-a si dat verdictul... similar cu cel al instantei de fond... adica de respingere a recursului intentat impotriva deciziei instantei de fond... la cata mafie si coruptie exista in tara asta... ma abtin sa-i atribui in adjectiv pe masura.. nici nu ma mir de ce s-a terminat procesul astfel........ am niste intrebari pt dvs:
1) are sens sa fac recurs la recurs.. ca apoi sa pot depune la CEDO.. mai departe dosarul sau deja toata chestia asta devine o carte SF in care mafia si coruptia isi spun singurele cuvantul in orice instanta din lumea asta..
2) avand in vedere ca firma activeaza in dom. transporturilor eu mai pot cere de la un an de la concediere plata salariilor compensatorii?????? e tardiv sa-i chem in judecata pt asta?
3) se poate face si 1) si 2) in paralel?
4) Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac.
Multumesc frumos pentru tot ajutorul si sprijinul dvs.


Sunt de parere ca ar fi indicat sa mai introduceti o Contestatia in Anulare la Decizia din Recurs(tot la Curtea de Apel ) dupa care va sfatuiesc sa va adresati, cu incredere, catre C.E.D.O. .Nu sunteti singura care ar face acest lucru. Cunosc multi in situatia dvs. cares-au adresat C.E.D.O. si sunt de parere ca cu cat mai multi cu atat mai bine; poate asa vom "forta mana justitiei - patate" din Romania in litigiile de munca astfel incat sa puna in aplicare legea si nu interesele personale ale intangibililor domni judecatori. Si poate vreodata vor fi trasi la raspundere si ei pentru pierderea proceselor la C.E.D.O. (!!!!!!!!!!!!!!!!)
pai daca pierd si la cedo.. ce rost mai are ce-mi spuneti dvs? chiar nu vreau sa fiu un simplu numar in statisticile cazurilor pierdute acolo..
mihaela23 a scris:

pai daca pierd si la cedo.. ce rost mai are ce-mi spuneti dvs? chiar nu vreau sa fiu un simplu numar in statisticile cazurilor pierdute acolo..


La CEDO va puteti adresa numai daca va considerati victima a violarii de către Romania a unuia din drepturile garantate de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului.
mihaela23 a scris:

, ..1)Cum sa specific, in actiunea pe care o voi inainta instantei, ca doresc plata cheltuielilor de judecata de catre parata?.. si ma gandesc sa formulez instantei solicitarea mea de a plati, parata, cheltuielile de judecata indiferent daca castig sau pierd procesele... fiindca am sa intentez doua procese.. unul pt salarii compensatorii si altul pt anularea deciziei.. si poate o sa ceara daune de judecata in afara orasului sau.., Multumesc anticipat!
Pana aici, a-ti gresiti cu inceperea a doua dosare pe aceleasi drepturi. Ganditi in continuare la CEDO, va puteti adresa numai daca va considerati victima a violarii de către Romania a unuia din drepturile garantate de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului. Curtea este dedicata recunoasterii incalcarii drepturilor garantate de Conventie, nu este un nou grad de jurisdictie (o noua cale de atac).
Cred ca singura varianta de sustinut e ca nu v-ati permis avocat., la drepturi incalcate dvs nu aveati studii si pregatira necesara sa va reprezentati singura mai ales in acest stat.:((
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters206252, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare preaviz Lipi Lipi In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)