avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum demolez o casa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum demolez o casa ?

Va salut pe toti cei care cititi acest mesaj!
Povestea mea ar fi urmatoarea...pe scurt.
ai mei parinti au o casa mostenita prin testament. numai ca o anume matusa (ce bine era sa fie tamara :D) a stricat testamentul si casa s-a impartit in doua parti egale. parintii vor sa demoleze partea lor de casa si sa faca alta noua... la mom. actual exista pereti separati intre cele doua case, numai acoperisul e comun. cei de la urbanism nu-mi accepta dosarul de demolare fara acceptul matusii...matusa, fac o precizare, e batrina, dusa cu pluta si semiparalizata...plus ca sta la vreo 250 de km de noi...in fine...in aceasta situate...daca batrina refuza sa-si dea acordul in fata unui notar, pot sa o actionz in judecata? ce cale poate fi urmata in justitie?.
va multumesc si ... astept pe cineva care sa-mi dea un raspuns
Cel mai recent răspuns: viorko , utilizator 11:34, 20 Ianuarie 2007

Romy se referea la obligatia pe care instanta ar putea s-o impuna matusii de a fi de acord cu demolarea.
Ai avea castig de cauza, mai ales daca dovedesti ca acel imobil e un pericol pentru cei din jur si ca refuzul matusii e "cam" abuziv - doar asa ca sa va impiedice sa va faceti o casa mai frumoasa;)

da...se poate demonstra ca acel imobl este cumva un pericol...mai ales ca parte mea e ff veche iar partea motusii e ceva mai buna tinind cont ca acum 2 ani a reconstruit practic perete cu perete pe ascuns fara autorizatie...dar asta e alta poveste
Ar trebui sa faci din toate astea o poveste frumoasa ;) care sa tina in instanta, unde orice amanunt conteaza, iar cu cat ii dai judecatorului mai multe - bineinteles in favoarea ta! - ai sanse mai mari sa castigi.
Bafta!
totul e osibil cu aceasta matusa... nu vad ce ar putea declansa o eventuala razgindire mai ales ca sint dipus practic sa-i renovez o parte din casa...casa care si asa nu e terminata dpdv al constructiei...

Ar trebui sa faci din toate astea o poveste frumoasa ;) care sa tina in instanta, unde orice amanunt conteaza, iar cu cat ii dai judecatorului mai multe - bineinteles in favoarea ta! - ai sanse mai mari sa castigi.
Bafta!

10x pt. incurajari...sper sa nu ajung in instanta caci nu-mi plac deloc tribunalele...intr-adevar...chiar ma gindeam ca daca as scrie o carte cu intreaga istorie a respectivului imobil si despre multe alte lucruri conexe lui ar deveni model de predare la drept :d

nu mai vorbiti prostii ma oameni buni.

omule, dupa cele povestite, nu poti sa-i darami in mod legal partea matusii din casa.. Nici un judecator nu va lua decizia asta. Proprietatea e garantata si ocrotita prin chiar Constitutia Romaniei. Cum sa se trezeasca un judecator sa dea o sentinta asa abuziva si nelegala? NU ai sa vezi asa ceva .. oricat de slab pregatit ar fi judecatorul.
Nu exista temei juridic ..

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie VASSY VASSY Buna, Locuiesc in Bucuresti, la casa. Vecinul meu din stanga si-a ridicat casa cu un nivel,apoi si vecinul din spate si-a ridicat casa cu un nivel, casele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii privind izolarea unei case noi Korneliu Korneliu Buna ziua La inceput de an am demolat casa in care locuiam, casa veche de ~100 ani care era lipita de casele din stanga si dreapta ei. Mentionez ca sunt case ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar lancranjan lancranjan Buna seara . Sunt coproprietar si am cerul iesirea din indiviziune . Nu ne-am inteles , asa ca am ajuns la judecatorie . Am cota ideala de 1/3 , am act ... (vezi toată discuția)