avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestat preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestat preventiv

buna.as aveae si eu o antrebare sotul meu este arestat pt tentativa de omor.este arestat de 14 luni esta an curs de judecata.vreau sa precizez ca victima nu al numeste pe sotul meu ca fiind agresorul-dovezi anpotriva lui o convorbire telefonica.am facut expertiza vocii din care reiese ca sar putea sa fie vocea luESTE POSIBIL..ANN EXPERTIZA SE SPECIFICA CA CD SANT ALTERARE ADIICA NU SANT ALEA ORIGINALE.VA ROG SA AMI ZICETI PE ACESTE DOVEZI AL POATE CONDAMNA.NU EL ESTE AGRESORUL!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:09, 13 Aprilie 2010
mari b a scris:

VA ROG SAMI SPUNETI CUM SE POATE ASACEVA POTI SA SPUI ORI CE ACOLO NU ESTI BAGAT AN SEAMA .ZECI DE EXCEPTI SI NIMIC TOTUL SE RESPINGE.ESTE CEVA DE NEDESCRIS JUDECATA SE DECURCE PARCA TE AFLI LA CIRCU GLOBUS

Chestia cu respingerea exceptiilor este ceva mai delicat.
Cred ca toti avocatii care au invocat mai mult de o execptie in cadrul procesului penal au avut neplacerea sa constate cat de neplacut este sa le fie respinsa o exceptie.Sunt discutii mult prea sensibile pentru a dori sa discut despre asa ceva.

In cazul dvs. nu exceptiile sunt baza apararii, ci o aparare foarte bine gandita si elaborata pe fond.Marea problema este ca daca il mai tine arestat in mod inevitabil instanta il va condamna...
Insa, daca vorbiti de exceptii exista ceva probleme de mare finete in ceea ce priveste probatiunea.
Exista probleme cu privire la probe si aceste probe par sa arate ceea ce vede judecatorul...

avocat Claudiu Lascoschi
am cerut stramutarea dosarului si sa respins.sper ca domnul judacator sa fie corect desi dupa atata timp ori cum al va condamna va dati seama nu?sa tii atata timp dupa care sa zici dute acasa?
Repet,necunoscand actele sau lucrarile dosarului,nimeni nu poate face aprecieri daca exceptiile erau sau nu intemeiate si nici daca exista o "abordare partizana" din partea instantei.
Este posibil,cel putin din relatarile dvs,ca sotul sa va fie condamnat,dar vor exista probabil motive pentru a formula calea atac si a obtine poatereformnarea unei hotarari,care din ceea ce spuneti,va va nedreptati sotul.
Un avocat cu experienta in domeniu isi poate da seama de problemele existente si prin ceea ce fac avocatii.
Insa sunt putini avocati cu adevarat experimentati in tara.
In Romania nu este ca in SUA unde daca un avocat pierde un proces este grav afectat in imaginea sa.In Romania criteriile sunt in asa fel incat numai Dumnezeu le stie.
Sunt avocati care invoca exceptii aiurea desi nici motivarea nu este corespunzatoare si sunt avocati care stiu ca oricat de intemeiata ar fi o exceptie si oricat de dovedita ar fi, o instanta o poate respinde.Mai apoi aflii ca judecatorii au mai urcat o treapta ierarhica...

Parerea mea este ca este mai mult decat recomandabil ca inculpatul sa fie achitat inca din prima instanta.Alti avocati zic ca nu conteaza si ca mai exista sanse.Sanse poate avea si la CEDO, dar un proces acolo dureaza aproximativ 7 ani...
Sansele trebuie jucate la maximum la momentul potrivit.
Daca se invoca exceptii in mod special din ceea ce ziceti nu cred ca va fi achitat.
Vorbiti cu avocatii sa sesizeze Ministerul Justitiei si CSM-ul daca sustin ca omul este nevinovat, in sensul ca fapta nu a fost comisa de el si instanta este lipsita de impartialitate.

avocat Claudiu Lascoschi
12 ANI SA PRONUNTAT AZI

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare tudorioan tudorioan Cum comentati emiterea madatului de arestare pentru 29 de zile pentru COSTINIU FLORIN, judecator, sef sectie civila si proprietate intelectuala la INALTA CURTE ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat burnei bebe burnei bebe in urma cu un an am avut o cearta cu un grup de tigani care s-au napustit asupra masinii mele cu bate si bolovani la care eu nu i-am bagat in seama dar au ... (vezi toată discuția)
Ce proba reprezinta testul cu poligraf sau detectorul de minciuni? valentina burnei valentina burnei sotul meu e acuzat de tentativa de omor si de 3luni e arestat preventiv la beci dar nu au probe sa incheie rechizitoriul si el a cerut sa -i fc testul cu ... (vezi toată discuția)