Buna ziua.
Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra.
Doresc sa angajez o persoana in f-tia de jurist dar fara a avea licenta in drept, inca, este doar absolvent. Nu semneaza acte juridice, nu reprezinta soc. in instanta, etc...
Se poate? Si daca da: in cartea de munca la actul de studii voi trece adeverinta absolvire. Cei de la directia de munca nu au nimic de obiectat avand in vedere ca adm. soc. cunoaste acest fapt(ca nu are licenta)?
Multumesc anticipat pt. raspunsurile dumneavoastra.
In nomenclatorul de meserii am gasit urmatoarele:
111009 consilier si consultant juridic
242103 consilier juridic
242102 jurisconsult
Doar pe baza adev. de absolvire nu pot sa-l incadrez la nici o profesie de mai sus?
Nu, desi nu prea mi-e clar care e diferenta intre consilier juridic si juristconsult...:(
Pentru a-l inscrie trebuie sa faca dovada ca este consilier, ....., iar adeverinta de la facultate ca a reusit sa treaca de cei 4 sau 5 ani, nu e o dovada:)
Il poti incadra la o alta meserie, fara a-i specifica "cunostintele juridice" si-l folosesti ca jurist;)
Iti spun din practica. O societate pe care o consiliez a angajat ca referent (atentie nu referent de specialitate) o absolventa fara diploma de licenta . Nu stiu daca s-a procedat corect dar CIM a mers ca uns la ITM. Pe de alta parte, in multe acte normative dupa cuvantul referent exista o paranteza in care se specifica: cu studii medii sau cu studii superioare.
Nota bene: - daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.