avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?

Buna ziua.
Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra.
Doresc sa angajez o persoana in f-tia de jurist dar fara a avea licenta in drept, inca, este doar absolvent. Nu semneaza acte juridice, nu reprezinta soc. in instanta, etc...
Se poate? Si daca da: in cartea de munca la actul de studii voi trece adeverinta absolvire. Cei de la directia de munca nu au nimic de obiectat avand in vedere ca adm. soc. cunoaste acest fapt(ca nu are licenta)?

Multumesc anticipat pt. raspunsurile dumneavoastra.
Dar te salveaza concluziile .... scrise:D
Asa ca, daca tii neaparat, le faci scrise, si nu orale:)
Da dar de multe ori pe langa concluziile scrise sunt necesare si cele orale, pt. ca partea adversa poate face niste sustineri pe care nu le-ai avut in vedere cand ai formulat concluziile scrise:((
..... asa ca ceri amanarea pronuntarii pentru depunerea concluziilor scrise:P
Si ai garantia ca ai avut si ultimul cuvant!:D
haisa va dau un exemplu concret,adica pe mine:am absolvit Dreptul in vara 2005,licenta in vara 2006.In decembrie 2005 m-am angajat la o firma cu contract de munca full time,pe functia de jurist.Mi-au cerut diploma de absolvire si atat.Nu m-au intrebat de licenta,de nimic.Intre timp mi-am luat licenta,m-am inscris in UCCJR si imi pun intrebarea daca la vechimea in munca a consilierului juridic conteaza denumirea pe cartea de munca(jurist sau consilier juridic)si daca da,trebuie sa ma duc la ITM si sa modific denumirea?
Cu certitudine iti spun ca il poti trece in cartea de munca referent. Dar referent si atat , nu referent juridic.;
Cunosc pe cineva in aceeasi situatie. In schimb adeverinta de absolvent nu are nici o insemnatate si nici valabilitate la ITM. Decat ca nota informativa pt angajator.
In concluzie il poti angaja cu titulatura : referent , in baza diplomei de bacalaureat.

Alte discuții în legătură

Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor anamaria81 anamaria81 buna ziua, sunt intr-o comisie de concurs si am urmatoarea situatie: postul impune 5 ani vechime in specialitatea studiilor - post de jurist. Un candidat ... (vezi toată discuția)